Strona 20 z 25 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 247

Wątek: [Routlaw] reaktywacja

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde
    DoMiNiQuE ty maniaku gier komputerowych
    A tam od razu maniaku Tak mi sie skojarzylo.
    Co do czerwono-fioletowo-różowe zabarwienia mozna bardzo latwo sobie z nim poradzic w kilka sekund krecac suwakami w PS (color balance, selective color i takie tam)

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

No cóż tak to jest jak się nie odróżnia paru kolorów a chce kolorowe zdjęcie.. Dzięki za odwiedziny i DoMiNiQuE za poprawkę
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    A tam od razu maniaku Tak mi sie skojarzylo.
    Co do czerwono-fioletowo-różowe zabarwienia mozna bardzo latwo sobie z nim poradzic w kilka sekund krecac suwakami w PS (color balance, selective color i takie tam)

No, fajnie to zrobiłeś, teraz ta zieleń jest aż, za ładna.:-D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    .

Ja bym dorzucil jeszcze szczypte kontrastu (tak z 8) i jednak zdjal ze dwa punkty zielonego... no ale de gustibus.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak przeglądam te fotki i się czepiacie kolorów obróbki a jakoś nikomu nie przeszkadza że te landszafty robione są w ostrym słońcu i po prawdzie to nie ma na czym oka zawiesić. Routlaw bez urazy ale jak chcesz się reaktywować: weź wstań przy ładnej pogodzie wcześniej rano tuż przed świtem. Poszukaj sobie wcześniej jakiejś ładnej łąki-nie takiej gdzie co 10 m masz jakieś drzewo lub krzak. po prostu zwykła łąka/pole z jakimiś pojedynczymi elementami mogącymi stanowić 1-2 mocne punkty kadru (np. drzewo, człowiek, słup cokolwiek byle sie nie robił bałagan w kadrze). Dobrze by było żeby było do tego trochę rosy i/lub mgły. Poczekaj na ładne światło-niskie poranne sońce. Moim zdniem możesz się zdziwic ile radości i niespodziewanie pozytywnych efektów może przynieść takie pstrykanie. Sam tego doświadczyłem pstrykając tysiące (najczęsciej zupełnie przypadkowych i bezwartościowych pod względem artystycznym) klatek ale robionych przy ładnym świetle w ładnych miejscach. I zawsze jest gwarancja pierwszego wrażenia-"o ładne" dopiero później zaczynasz się przypatrywać i dostrzegać, że to kolejny gniot (przynajmniej w moim przypadku) ale wtedy jest chociaż miłe dla oka

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Dzięki perqsista, oczywiście masz racje. Mam nadzieje że kiedyś tak zrobie. Tylko czy będzie mi się chciało wstać wcześnie.. Może narazie spróbuje wieczorem, powinno być lepiej niż w samo południe. Te zdjecia są z niedzielnego spaceru stąd światło jakie jest każdy widzi.. Reaktywacja - dlatego że blisko miesiąc nie miałem aparatu w ręku..
    Dziękuje za Twój komentarz, o żadnej urazie nie może być mowy.. To przecież porada/konstruktywna krytyka która może mi tylko pomóc.
    Pozdrawiam
    Rout

BLOG

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie Motyli portrecik

Kożystając z jednego wolnego dnia wyszedłem do ogrodu i cyknąłem kilka zdjęć.. Tutaj jedno z nich.. crop jakieś 80% oryginału

BLOG

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Całkiem udany portrecik motylka. Z poprzedniej serii 4 zacna, choć też odrobine różowego zafarbu si ewkradło
    Paraoksalnie twoja przerwa w pstrykaniu mnie pociesza bo uświadamia mi iż czasowe porzucenie fotografii dopada nie tylko mnie ale i większą grupę osób.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

dzieki za odwiedziny. Zigi coś w powietrzu chyba wisi bo ludzie jakoś odkładają aparaty, albo nie są zadowoleni ze swoich zdjęć i jakoś tak leży wszystko..

BLOG

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Jeszcze troche makro-pstryków

1) Pająk ścienny z pluskwiakiem

2) Pszczoła

3) Pszczoła 2

BLOG