Byłeś szczepiony na ptasi hrypku ??
Byłeś szczepiony na ptasi hrypku ??
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
oczywiście, pracownicy inspekcji weterynaryjnej są szczepieni w pracy![]()
Ja mam sójkę, która wygląda bardzo niewinnie...wręcz mógłbym się założyć że się do mnie zaleca...
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
Ta wiewióra w biegu jest rzeczywiście bardzo dobra - no i co, że trochę poruszona. Swietna dynamika i perspektywa. Sójka ma fajnie rozdziawiony dziób, ale tu już perspektywa taka jakbyś robił zdjęcia do sekcji zwłok, poza tym wskazana korekta EV na -
Dzięki Perqsista. Zastanawiam się czy coś na obiektywnych wrzucić..
Co do sójki to zdjęcie bardziej dokumentujące jej dziwne zachowanie, bo wygladała jak trup tyle że okiem kręciła![]()
2) jakosciowo całkiem niezła choć fotka srednio ciekawa, 3) w biegu świetnie wyszła - jeśli masz zamiar wrzucac któreś z nich to właśnie to. Sójka mimo iż ładnie złapana faktycznie jakaś dziwna - obawiam się że ludzziska by stwierdzili ze martwa leżała.
PS: Zapraszam do mnie na czajki z sigmy
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 14-05-2006 o 10:30
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Wiewióra w biegu rządzi a sójka faktycznie jakaś trtafiona![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
No to wiek kto Koledze włosy farbował, siostra wiewióra
Ta "wiewior on the run" najbardziej mi sie podoba, ale widzę, że masz te same problemy z ostrością w sigmie. Musze ją kręcić na wysokie iso a z czasami to w tysiące by było ok. Kurde może za dużo piję i łapy mi chodzą jak ruskowi na kałachu. Daj jakieś exify, lub pełne forki popatrzę sobie i porównam z moimi.
Panowie nie wiem jak wasze sigmy ale w mojej szczyt ostrości przypada na f8. I to faktycznie szczyt bo poza tą przysłoną jest sporo słabiej i pojawia się rozmycie. Przynajmniej z obserwacji zdjęć zrobionych w terenie tak wynika. Im bliżej 8 tym lepiej. Pewnie dlatego też biegnące pod względem ostrości wyszły lepiej niż inne, choć czas 100 do zbyt krótkich to nie nalezy.
PS: Wybacz Routlaw że podnosze takie kwestie techniczne w twojej galerii.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam