Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: [tantal] Mała przyroda

Początki nałogu

Domyślnie [tantal] Mała przyroda

Władca szerszeni
    Brakowało mi na forum fotek moich ulubionych "tygrysków". Poniżej kilka zdjęć uzupełniających te "lukę w asortymencie" wykonanych A720 IS plus soczewka 4+. Mam nadzieję, że również uważacie je za sympatyczne stworzonka
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    Ostatnio edytowane przez tantal ; 16-05-2009 o 20:39

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

cos nie chca sie fotki zaladowac.. dopiero jak sie skopiuje linka i wklei do przegladarki to widac fotki.. dziwne.

a fotki bardzo ciekawe
    Na świat spoglądam przez armatę...

Początki nałogu

Domyślnie

Niech to gęś...nie zdążyłem wyedytować linków, tamten serwer z galerią zdaje się zabezpieczony przed hotlinkowaniem. Dzięki DonBolano ..królowa się cieszy
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    Ostatnio edytowane przez tantal ; 16-05-2009 o 21:40

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak to mówią: jest ryzyko, jest zabawa
    Niezłe fotki, w naturze szerszenie niezbyt często się widuje - jak blisko musiałeś podejść z aparatem, żeby spojrzeć w oczy tym insektom?
    #5 potencjalnie najlepszy, potencjalnie bo owad ucieka trochę z kadru (w prawo) - a dla wzmocnienia wrażenia dobrze by było (MSZ) umiejscowić go bardziej centralnie. Trochę zdziwiła mnie płytka głębia kompaktu z soczewką - fajnie jakby się zmieściła cała głowa z czułkami w GO, ale i tak brawa za odwagę!
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Początki nałogu

Domyślnie Władca szerszeni cd.

Cóż sprofanować Królową taką soczewką to spory nietakt i sporo mydła ??:
    Mam nadzieję dorwać ją jeszcze kiedyś z ostrzejszymi atutami w ręku, może przyprowadzi na spotkanie rodzinkę ?

6.
    7.
    8.
    9.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
    Jak to mówią: jest ryzyko, jest zabawa
    Niezłe fotki, w naturze szerszenie niezbyt często się widuje - jak blisko musiałeś podejść z aparatem, żeby spojrzeć w oczy tym insektom?
    #5 potencjalnie najlepszy, potencjalnie bo owad ucieka trochę z kadru (w prawo) - a dla wzmocnienia wrażenia dobrze by było (MSZ) umiejscowić go bardziej centralnie. Trochę zdziwiła mnie płytka głębia kompaktu z soczewką - fajnie jakby się zmieściła cała głowa z czułkami w GO, ale i tak brawa za odwagę!
    Kurczę- "wyoptymizowałem" exify z fotek :-? , A720 IS ogniskowa 34,8 mm (odpowiednik 220mm dla FF), przysłona 7.1 (to pewnie 50 dla lustra ), fioletowa Hoya 4+, odległość ostrzenia ok 17 cm, GO mniejsza niż 1 cm :-|, czas 1/160 i skrócić nie ma jak z taką GO a powyżej ISO 200 to na tym kompakcie rozpacz..., ISO 200. No i w kadrze mam 3,5cm x 2,6cm.
    #5- to pełny kadr i to ja uciekałem, nie Ona więc nie znalazłem czasu na poprawkę :razz:. Hmmm...jak wyliczyć GO dla soczewki ?
    W każdym razie morał jest taki, że pora na przesiadkę na przerobionego Heliosa albo Raynoxa ??:
    Największym aktem desperackiej odwagi z mojej strony było zamieszczenie tego tutaj , szerszenie IMHO są najmniej skore do bójki z człowiekiem spośród pasiastych żądloni.
    Ostatnio edytowane przez tantal ; 17-05-2009 o 23:38 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Z rodzinką nie chciałbyś się spotkać wiem coś o tym. Cała kompania jest skłonna do ataku z byle powodu. Natomiast same są dość spokojne. Ostatnie zdjęcie pierwszej serii fajne, nawet podoba mi się ta ucieczka w prawo.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    Największym aktem desperackiej odwagi z mojej strony było zamieszczenie tego tutaj
    E tam, co najwyżej dotkną Cię wirtualne kąśliwe uwagi... Na żywo wrażenia z goła inne??:
    Robiłem trochę tym kompaktem, więc uznanie za podjęcie "walki" w makro, a zwłaszcza z takimi obiektami!
    Pomijając zalety i ograniczenia techniczne sprzętu, co mógłbym dodać do Twoich prac to chciałbym zobaczyć więcej z zachowań tych interesujących stworzeń. Wiem, że to prawie jak żądanie "więcej krwi!"
    #8 szerszeń wygląda tak potulnie, nieomal się łasi...
    #9 szerszeń-wegetarianin?
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów