Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: jaka puszka i szkło

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Hmm, a w czym problem???
    Zanim coś takiego napiszesz, proponuję się deczko rozejrzeć.
    Wystarczy zerknąć choćby TUTAJ, lub TUTAJ, można też zerknąć TU itd., itp...

Można powiedzieć że to szkiełko stworzone do tego typu fotek,
    no a teraz nadciąga konkurencja pod nazwą Samyang 8mm Fisheye.

Pozdrówka!
    Widziałem już zdjęcia z tego szkiełka i sam się nad nim zastanawiam. Nie zmienia to faktu że dla autora postu to szkło nie jest dobrym rozwiązaniem. Jego zdjęcia będą pewnie przypominały zdjecia allxages i sie chłopak zniechęci.
    Wątek traci sens, z mojej strony koniec
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez seweryn1 Zobacz posta
    Dziwią mnie takie dyskusje na temat wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą itp. Każde szkło jest dobre i każde można kreatywnie wykorzystac do tego typu fotografii, trzeba miec pomysł i trochę wiedzy, oraz umiejętności by tę więdzę wykorzystac. Ja np. uważam, że 50 to IMO najbardziej uniwersalne szkło, co nie znaczy, że ktoś powie to o 300mm. A teksty, że Ef 50 1.8 nie nadaje się do sportu? Ciekawe jak w takim razie fotgrafowano sport przed wynalezieniem AF-u? Wiadomo, że teraz jest łatwiej, ale może kiedyś brak Afu stymulował rozwój umiejętności fotografa? Af 50 1.8 nie jest taki zły, znam gorsze i na nich też się dało.
    Tak samo uniwersalne jak kompakty Kodaka i stare Zenity. Ja widzę więcej możliwości w zoomie 17-50, chociaz na codzień używam głównie 50mm Fotografowano sport bez AF, gorszymi szkłami i korpusami ale co z tego. 50 może być uniwersalnym szkłem pod warunkiem że masz w torbie też inne szkła i w zależności od potrzeby ich użyjesz. Z tym 1 szkłem jego kreacjonizm skończy się bardzo szybko.

Całe to gdybanie jest mocno bez sensu, bo nie znamy możliwości autora, może brak AF nie będzie przeszkodą
    Ostatnio edytowane przez Tom77 ; 16-05-2009 o 20:58 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów