Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Wątek: jaka puszka i szkło

Awatar mandej
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kronos Zobacz posta
    (nie wiem czy zawsze możesz być blisko tematu fotografii, czy nie będziesz przeszkadzał)

O to wlasnie chodzi,W parku czy przed blokiem koledzy dadzą sie sfotografowac z bliskiej odleglosci ale juz w skate parku nie i trzyba pstrykac z dalsza... Dlatego moim zdaniem zoomik jak nic....(poza tym na codzien sie przyda)... A tak na marginesie jak wielu poczatkujacych fotografów kupuje pierwsze szkielko ze stala ogniskowa? (bo chyba niewielu)... Od czegos trzeba zaczac... A jak sie to"coś" poczuje to wtedy mozna isc dalej i inwestowac...
    kundelyo trzymam kciuki i powodzonka..

kundelyo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mandej Zobacz posta
    O to wlasnie chodzi,W parku czy przed blokiem koledzy dadzą sie sfotografowac z bliskiej odleglosci ale juz w skate parku nie i trzyba pstrykac z dalsza... Dlatego moim zdaniem zoomik jak nic....(poza tym na codzien sie przyda)... A tak na marginesie jak wielu poczatkujacych fotografów kupuje pierwsze szkielko ze stala ogniskowa? (bo chyba niewielu)... Od czegos trzeba zaczac... A jak sie to"coś" poczuje to wtedy mozna isc dalej i inwestowac...
    Dzisiaj się pobawiłem kilka godzin, w 40d i co prawda zoom by się przydał ale całkiem całkiem jest, jak na razie to jednak na to szkło się decyduję,bo kolega ma go sprzedania za 180zł więc biorę.dzięki wszystkim wielki:grin: dobra robota

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mandej Zobacz posta
    A tak na marginesie jak wielu poczatkujacych fotografów kupuje pierwsze szkielko ze stala ogniskowa? (bo chyba niewielu)..
    No tak, chyba że ktoś przechodzi z analoga na cyfrę zmieniając system, z określonymi aspiracjami i docenia jakość stalek (i śpi na worku pieniędzy :-D). Również się przyłączam, i mam nadzieję że niedługo zobaczymy efekty Twoich zmagań.

PS. Sigmę warto przetestować na docelowej puszce (AF) bo różnie to bywa.

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

zeby nie zaczynac nowego watku podkleje sie tutaj. mam dylemat pomiedzy T17-50 2.8 + 85 1.8 lub kit z IS + 50 1.8 + 85 1.8 przeznaczenie krajobraz i portret,puszka 40D

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

rozumiem,że 17-50/18-55 będzie przez większość czasu na body więc dla mnie sprawa prosta kit vs f/2.8.Myślę, że w zakresie 17-50 utrzymasz z ręki bez IS, zresztą ten IS w kicie, buhah

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    zeby nie zaczynac nowego watku podkleje sie tutaj. mam dylemat pomiedzy T17-50 2.8 + 85 1.8 lub kit z IS + 50 1.8 + 85 1.8 przeznaczenie krajobraz i portret,puszka 40D

Kit jak na kita jest całkiem niezły, ale do Tamrona bym go nie porównywał. Osobiście wybrałbym T17-50 2.8 + 85 1.8 a potem dokupił 50 1.8

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    potem dokupił 50 1.8
    Ja bym dokupił 50/1.4 - droższy, ale naprawdę warto.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

kundelyo
    Guest

Domyślnie

20d vs 30d? czy lepiej dołożyć do tej 30d i mieć większy lcd czy jak?
    bo mam dylemat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kundelyo Zobacz posta
    20d vs 30d? czy lepiej dołożyć do tej 30d i mieć większy lcd czy jak?
    bo mam dylemat
    30D prawie niczym się nie różni od 20D (najważniejsze to spot i numeracja plików). Jest to jednak nowsza konstrukcja i masz większe szanse trafienia niedobitego egzemplarza. Większy lcd to już kwestia gustu/potrzeb 30D ma też przycisk druku bezpośredniego, jeżeli w ogóle używasz :-D. Oba aparaty to naprawdę bardzo dobre puszki, i jak tylko dobrze trafisz to będziesz zadowolony.

Domyślnie

Mam podobne pytanie co autor wątku. Tematyka zdjęć snowboard, skateboard itp. ale też różne "codzienne" sytuacje. Puszka 400D, do tego Samyang 8mm. Co myślicie o wyborze któregoś z tych http://allegro.pl/search.php?string=...personal_rec=0 jako tego uniwersalnego? Niestety nie znalazłem żadnego testu na optyczne.pl
    Pozdrawiam

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów