Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: pytanko o dobór sprzętu.

Smile pytanko o dobór sprzętu.

Witam, mam pytanko... mianowicie chciałbym kupić Canona 5d z jakimś szkiełkiem... aktualnie jestem na łasce kolegi - Canon300d plus jakieś tam Tamroniki. Nie chce mi się bawić w jakiś upgdate aparatów, tylko jak kupić to raz a dobrze, takze musze jeszcze wegetowac do wakacji. Na pewno z czasem bede chciał sie pobawic w jakies wesela, sesje itp. Z czystej przyjemnosci oczywiście, bo kocham fotografie i tak na zapas pytam na co tu zbierac ? Najaralem sie strasznie na 5d. Mysle ze mark II to chyba zbedny wydatek, a co do szkieł.. to widziałem kita z 24-105L znajomy poleca 24-70L. Grip na poczatku chyba będzie zbędny... aaa kolega poleca 1ds.

Możecie podpowiedziec czym tu sie kierowac ?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

O tak! kup DS-a a potem tylko jasne stałki L
    bedziesz zadowolony.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony

Domyślnie

nie wiem czego się "najarałeś", ale na przyszłość zanim zapalisz, to sobie to wcześnij wysusz!
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Miliardy postów o tym było - wiem, że jesteś początkujący, ale rejestrując się tu zaakceptowałeś regulamin, w którym jeden z punktów mówi - nie zakładaj wątku na temat, który już był poruszany.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

przejrzeć całe forum to chyba syzyfora robota, a napisac jedno zdanko to nie problem.

chętnie bym go usunął skoro kolega taki urażony, no ale chyba sie nie da.
    Ostatnio edytowane przez kamily ; 15-05-2009 o 13:21

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Nie znam Cie, nie wiem jakie masz upodobania, ile chcesz wydać na sprzęt, itp. Mogę zgadywać tak jak tombas - rzeczywiście najlepszy będzie 1Ds Mark III, do tego 24L, 35L, 85L, 135L i 24-70L. Satysfakcjonuje Cię ta odpowiedź? A może lepiej zerknąć na wątek pt. "Sprzęt do ślubów".
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Dopiero zaczyna Awatar A.K.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    nie wiem czego się "najarałeś", ale na przyszłość zanim zapalisz, to sobie to wcześnij wysusz!
    ło rany, jeszcze się nie mogę pozbierać ze śmiechu, przepraszam za OT

aby nie było całkiem OT, jeśli $ nie stanowi dla Ciebie problemu polecam:
    5D, 24-70/2,8 + 70-200/2,8 IS
    pozdrawiam, A.K.
    zestaw || galeria

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamily Zobacz posta
    przejrzeć całe forum to chyba syzyfora robota, a napisac jedno zdanko to nie problem.

chętnie bym go usunął skoro kolega taki urażony, no ale chyba sie nie da.
    Jestem bardzo daleko od bycia urażonym
    Na forum są moderatorzy, którzy pilnują, abu był tu porządek i żeby znalezienie odpowiedzi na Twoje pytanie nie było syzyfową robotą.

Domyślnie

ogarne niebawem forum i tam też zajrzę. dzieki!

mate00sh myśle że jakbym miał tyle funduszy to nawet bym tutaj nie wypisywał, tylko poszedł do sklepu i kupił. Chciałbym się zmieścić do ok. 15tys. I nie chodzi mi szczególnie o wesela a radość z fotografowania.

A.K, dzięki ! o czymś takim właśnie myślałem.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

najlepszy będzie 1Ds Mark III, do tego 24L, 35L, 85L, 135L i 24-70L.
    O tak....58 tysiecy peelenow ;-) ja bym do tego jeszcze dobral troche stuffu ;-)
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów