Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Canon 70-210 f/3.5-4.5 , a statyw

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    Prowadząc dalej obserwację widzę, że możliwość montowania obiektywu na łączniku statywowym mają obiektywy z wyższej półki.
    Super - skoreluj to jeszcze z ich wagą i rozmiarami...

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    obiektyw był strasznie ciężki, ale chyba wygodniej będzie i z korzyścią dla zdjęć jak taki obiektyw zamontuję na odpowiednio przerobionym (ze zmienioną średnicą) łączniku statywowym. Jeśli taką przeróbkę wykonam precyzyjnie to myślę, że da taki efekt jak chciałem. Nikt nie posiada monopolu na rację, ale chyba można polemizować?
    Nie będzie, bo sam obiektyw będzie zbyt krótki żeby sensownie tym operować. Co do precyzyjnej obróbki - z całym szacunkiem ale jak chcesz wykonać precyzyjną obróbkę wewnętrznej średnicy takiego mocowania ?
    Statyw będziesz miał na dłużej, pomoże Ci zrobić dobre zdjęcia z innymi obiektywami i naprawdę do takiego zestawu nie potrzeba niczego super-specjalnego...

A z agresją - może było jej odrobinę bo mam alergię na wiedzących najlepiej z prawie zerowym doświadczeniem - na dzień dobry stwierdziłeś dwukrotnie że jest tak jak piszesz i koniec...
    Chcesz to sobie powalcz z mocowaniem statywowym - Twoje pieniądze i Twój czas. Nie zapomnij opisać wrażeń...
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 14-05-2009 o 22:09
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów