To nie tutaj problem. Robiłem po 2 zdjęcia - jedno z włączonym IS, jedno bez, różnicy żadnej nie było, to dlatego się pytałem na początku czy po exifie mogę sprawdzić czy IS był włączony, bo sobie nie zapisywałem do których zdjęć go włączałem, a zdjęcia niczym się nie różniły
Zresztą czasy zdjęć z tym pudełkiem to 1/500. A aparat był na statywie.
Ależ ten obiektyw tak ma! Nie ma znaczenia IS (włączony czy nie). Ten obiektyw ma przyzwoitą (do zastosowań amatorskich nawet bardzo dobrą) jakość w zakresie 70-200 dalej jest coraz gorzej i na 300 już nawet przymykanie do 8f niewiele pomaga. Jak chcesz to mogę Ci sample z mojego wysłać.
www.kradziej.pl - zabezpiecz sprzęt przed kradzieżą
No to dawajcie panowie sample, chętnie też coś podrzucę. Najlepiej do tego wątku. Sam mam to szkło od miesiąca. Część zdjęć do kosza, część jak dla mnie rewelacja. Jeszcze po tak krótkim czasie użytkowania nie ośmielę się podać procentowego podziału jednych do drugich![]()
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Witam , uzywam takiego obiektywu od 1,5 roku faktycznie zakres 70-200 jest super od pelnej dziury, natomiast 200-300 niestety jest mydlane i dopiero przy wyzszych wartosciach przeslony problem ustepuje. Tak wiec jest to normalne w tym obiektywie.Obiektyw uzywany jest z 400d , 30d , 50d. Ja z tym problemem poradzilem sobie po prostu nie wychodzac pow.200mm ogniskowej. Dla wiekszych ogniskowych wole cropowac. Robilem kiedys nawet porownania i krop z 200mm dawal lepsze efekty niz uzycie 300mm.
Pozdrawiam
Masz więcej takich zdjęć ?