Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Pytanie o jakość

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

ElSor: ale ja prawie zadnej fotki nie mam ostrej, moze nie tyle co jakosc ale ostrosc, robilem te fotki w gorach i czasy tam sa rozne, exifa widac pod fotka, praktycznie zadna nie jest ostra, a przy 1/125-200 z IS powinny byc chyba ostre :/, nie wiem czego to przyczyna, moze przyslone daje zbyt mala? a co do 50mm to tam jakosc nawet na ISO 800 w 100% jest piekna swoja droga, na sigmie troche gorsza, a na kicie juz nawet bardzo, chyba jedynie robione na statywie fotki wyszly ostre :/, hmm teraz tak mysle, bo na statyw wylaczam IS bo tak mi radzono, moze IS jest uszkodzony i rusza lustrem i przez to sa wszytkie nieostre? Ludzie mi mowia ze w gorach jak jest slonce to robia z lapy, moje wszystkie sa nieostre lub poruszone i takie mam wlasnie wrazenie, ze albo w aparacie sie cos zwalilo, albo obiektywie ;/, np na fotce ktora jest idealnie ladna i ostra z kitu w 100% byla przyslona 5 tylko przy fotografowaniu lasu - ze statywu fotka, a z reki wsio poruszone tak jakby, brak ostrosci po prostu ;/
    Ostatnio edytowane przez adzi ; 13-05-2009 o 23:15

Uprawnienia umieszczania postów