Czyli spoko, tzn roznica pomijalna jak dla mnie,ale z kolei martwi mnie co innego oczym ponizej.
Dzieki za info. Skorzystalem z Twojego linka z fotami z roznych szkiel.
No i niestety mam bardzo mieszane uczucia. Najpierw przejzalem fotki z 35 2.0, jak dla mnie to albo seria tych fotek jest nie udana (ale az tyle 10 str po 12 szt na jednej??) albo nie moglem trafic na zadna fote o charakterze zylety. Owszem bylo pare dosc ostrych fotek, ale wiekszosc wydawala mi sie charakteryzowac dosc slaba ostroscia i to najgorsze jest to, ze masa z tych fotek byla robiona na znacznie mniejszym otworze niz maxymalny. Dosc fajny bokeh.
Pozniej z kolei przejrzalem obrazki z 28 1.8 i juz po pierwszych 2-3 str wiedzialem dlaczego to szklo jest raz drozsze niz 35-tka. No tutaj co druga fota miala zabojcza ostrosc w porownaniu do 35-tki.
Nie wiem na ile takie porownanie moze byc opiniotworcze, ale mnie w kazdym badz razie pomimo, ze nie wiem czy to wina ostrosci tego szkla czy moze celnosci AFa dosc powaznie zrazilo do 35-tki. Moze ktos na jakims plenerze z mojego rejonu bedzie mial 35-tka to chetnie bym sam podpial i walnal kilka strzalow, zeby sie przekonac na wlasnej skorze.