No i właśnie dlatego, że jest tak duża rozbieżność w jakości konkretnych egzemplarzy Sigm, boje się kupic "kundelka"![]()
No i właśnie dlatego, że jest tak duża rozbieżność w jakości konkretnych egzemplarzy Sigm, boje się kupic "kundelka"![]()
poszukaj sigm w sklepie - ja podpinalem do tej pory w sklepie 4 rozne sigmy pod 40d - na zadnej nie mialem BF/FF. gdyby nie braki na koncie to bralbym niedawno 18-50, bo bardzo mi się spodobala no i byla za 1400 niecale
jesli tylko awaryjnie potrzebujesz czegos mniej niz 70mm to moze ten 35/2 byc ok. Jest chyba tez przystepny cenowo. Jezeli wolisz cos troche porzadniejszego to ten 28/1.8 bedzie pewnie duzo lepszy. Za to na wakacje uniwersalnie byloby miec C 17-55, wydaje mi sie, ze calkiem ladny obrazek wychodzi, zresztra pewnie ogladalas na pixel-peepers![]()
Ja tylko dodam że warto może rozważyć 40d zamiast 50d...
40d + 17-40/4L + 70-200/4L
Loome! Dziękuję za pixel-peepersWłaśnie oglądam.
Nie wiem na co się zdecydować. Z jednej strony trochę mnie kusi uniwersalność zooma, ale z drugiej tak lubię moją lekką, małą 35-kę.
mozna nawet pomyslec o 20d zamiast 50d. jakosc obrazka nie odbiega, moze conajwyzej wygoda uzytkowania, ale po nikonie d70s to nie bedzie nic strasznego, a zaoszczedzisz tyle kasy ze nawet 35L sobie mozesz kupic![]()
nie mialem okazji dotykac wiec zdjae sie na Twoja opinieale widze ze sam masz w stopce 28- dlaczego nie 35?
to lepiej wylacz komputer, oszczedzaj prad, bo to wydatek spory![]()