Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 300D a fotografia w IR

lvi
    Guest

Domyślnie 300D a fotografia w IR

hm, czy próbował może ktoś z was zakładać filtry do podczerwieni na 300D? bo w sieci dość skrajne opinie znalazłem - od tego że się wcale nie da do takich że jaknajbardziej... oczywiście nikt nie podpiera swych wywodów fotkami

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

bo fotek praktycznie nie ma. przeciez nikt normalny nie bedzie naswietlal 30 sekund przy f/2.8 w pelnym sloncu??? i to najslabszym filtrem odcinajacym tylko fale do 720nm :/
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

w nowym chipie photo jest o tym artykuł
    5d + L plecak

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lvi
    hm, czy próbował może ktoś z was zakładać filtry do podczerwieni na 300D? bo w sieci dość skrajne opinie znalazłem - od tego że się wcale nie da do takich że jaknajbardziej... oczywiście nikt nie podpiera swych wywodów fotkami
    Ogladajac zdjecia na stronie:
    http://www.andry.alamsyah.net/categories.php?cat_id=21

mozna dojsc do wniosku, ze 300D robi bardzo ladne zdjecia w podczerwieni.

Dominik

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Po przeczytaniu artykułu w Foto-Video Digital zrobiłem test mojego REBELa. Tzn testuje sie bardziej obiektyw niż aparat.. ustawiasz czas 15 sekund, przesłone domykasz na 22. po nacisnięciu spustu "świecisz" w obiektyw pilotem od TV, wierzy czy czegokolwiek. Jeśli na zdjęciu masz białą plame jet ok. Im plama większa i bielsza tym lepiej, im krótrzego czasu potrzebujesz do białej plamy tym lepiej. KITowy obiektyw wypadł średniocienko, natomiast mój niemiecki rówiesnik dał wielką plamę

Pozdro
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

lvi
    Guest

Domyślnie

no nic, pozostaje zaryzykować i nabyć filterek... najwyżej się odsprzeda. Test z pilotem był pierwszą żeczą która mi przyszła do głowy, przeszedł pozytywnie choć nie wiedziałem że obiektyw może mieć na niego wpływ...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przy kazdym zdjeciu na kicie (Hoya IR) mialem taka cholerna jasna plame dokladnie na srodku kazdego zdjecia ktora sie pomniejszala/zwiekszala w zaleznosci od przyslony. Na Sigmie 70-300 tego nie bylo.
    Przykladowe zdjecia balkonowe (niestety mialem tylko pare minut na test tego filtra stad brak czegos ambitniejszego) leza na www.inari.neostrada.pl/a.jpg i b.jpg Zero obrobki maja po 3,5 MB bo nie mam czasu ich zmniejszac.

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

mozecie gdzies dac taką plamę ?
    taką the best i z kita także, bo prostszego szkła niemam a kita tak i bede miec porównanie
    ponoć im prostsze szkło tym lepiej to za chipem, w sensie mniej soczewek oraz brak powłok

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No moje zdjecia prezentuja wlasnie plame na kicie ... z sigmy nie dawalem bo po co skoro plamy nie ma

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

aaa wizde
    ale ta plama nie po teście na remote control chyba
    ja nie mam jeszcze filtra IR i testowałem tylko pilotem, w ciemnym pokoju na: ISO 100, f8, 15s, kitem. Mam jakąś plame niezbyt dużą taką podobną do tej na focie b.jpg

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów