Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [sharky_88]reportażowo

Coś już napisał Awatar sharky_88
    Miasto
    Poznań

Domyślnie [sharky_88]reportażowo

Ok, ponieważ to mój pierwszy temat z fotografiami na tym forum to zacznę paroma słowami wstępu a potem możecie jeździć po moich zdjęciach

Fotografią zainteresowałem się na początku roku, w lutym zakupiłem Eos'a 1000d z kitowym obiektywem. Od ok. 2 miesięcy fotografuję (niedzielny fotograf ) i wciąż się uczę. Moje pojęcie o fotografii jest stosunkowo małe co nie przeszkadza mi w utworzeniu tego wątku i rzuceniu paru zdjęć na pożarcie, mam nadzieję ,że wyniknie z tego jakaś konstruktywna krytyka.

Co do samych zdjęć to pochodzą z 9 Maja, demonstracja "Rozbrat zostaje" w Poznaniu. To mój pierwszy kontakt z fotografią reporterską wcześniej były tylko marne próby na architekturze. Zapraszam do komentowania :wink:

1.
    2.
    3.
    4.
    Be kind to those less fortune....

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Dobra seria.
    Ostatnie najmniej mi leży - nic mi nie mówi, w przeciwieństwie do 1 i 2
    Nie wiem czy w reportażach się powinno kadrować ale 2 aż się prosi żeby ściąć górę
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Domyślnie

1. Fajne. Trochę nie pasuję mi GO. Chłopak z aparatem jest zbyt odseparowany od demonstracji i to głównie on przyciąga uwagę. Mniejsza przysłona by pomogła.

2. Najlepszy pomysł z serii. Tylko wydaję mi się że ostrość nie jest na ludziach tylko na ścianie (mogę być w błędzie). No i kadr, albo ściąć górę (mxdanish: kadrują w reportażach) ale też mogłeś kucnąć i złapać całe postacie i tarczę (?) trzymaną przez policjanta.

3. Znowu fajny pomysł, plakat pierwsz klasa, tylko kadr trochę przeszkadza. Demonstracja jest za małą częścią zdjęcia. Gdyby udało ci się wejść trochę wyżej i zrobić to zdjęcie lekko z góry wyglądałoby lepiej.

4. To niestety trochę bez sensu. Nie przekazuje za dużo informacji a przepalone włosy dodatkowo rozpraszają.

Pomysły masz dobre. Popracuj nad lepszym kadrowaniem- kucaj, wyciągaj rękę z aparatem w górę, wchodź na murki. Cokolwiek żeby dawać rózne punkty widzenia. Zabrakło mi też ogólnego zdjęcia całej demonstracji.

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

przez nich musiałam czekać kilka minut aż przejda przez deptak i się rpawie spoźniłam...
    bardzo fajne kadry itp. itd. zdjęcia tworza jakąs całość...

oby tak dalej!

Coś już napisał Awatar sharky_88
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob.K Zobacz posta
    3. Znowu fajny pomysł, plakat pierwsz klasa, tylko kadr trochę przeszkadza. Demonstracja jest za małą częścią zdjęcia. Gdyby udało ci się wejść trochę wyżej i zrobić to zdjęcie lekko z góry wyglądałoby lepiej.
    To zdjęcie akurat robiłem na wyciągniętej ręce z włączonym LV, za plecami miałem tylko wąską barierkę i przepaść :-D a ponieważ był to "ogon" demonstracji to więcej kadrów nie ustrzeliłem.

Poza tym dziękuję za opinie.
    Be kind to those less fortune....

Awatar angie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

2 jest fajna. Tylko brakuje mi ostrości. I mogłoby nie być tego czegoś w dolnym lewym rogu przy policjancie (?). Hm. Nawet jakby tego ''okna'' nie było, tylko gładka ściana, byłoby ciekawie - minimalistycznie, prosto i wzrok całkowicie skupiłby się na bohaterach. Ale to już nie uwaga do zdjęcia, ale takie moje imaginacje

Ogólnie całość całkiem przyjemna Tylko 4 jakoś tak mniej. Nie do końca wiadomo o co chodzi, gdyby nie było podpisu
    Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
    100-letni Tycjan

400D kit S10-20 C70-200 4f

Uprawnienia umieszczania postów