Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [szpakq] moje widzimisie przez szkiełko

Domyślnie [szpakq] moje widzimisie przez szkiełko

nie mam sukcesów ale jestem uparty, po wielu rozkminian zasad fotografii zaczynam być zadowolony, coś mam co chcę pokazać więc pokazuje, liczę na kreatywne opinie i podpowiedzi.

dwie pierwsze fotki z których jestem zadowolony puki zaczynam się uczyć, mam nadzieję iż będę mógł coraz lepiej i więcej pokazać.

jak ująć budowlę, niby normalna i niebanalna, standard ale co zrobić aby fotka nabrała kontrastu i uzupełnienia gdy często widzę że niebo stanowi PUSTE niebieskie pole w 40%, wystarczy stanąć pod drzewami i wyłapać lekkie chmurki.

coś z rodzaju siły i braku siły, ot w niewoli co ma miejsce w naszym mieście, wielki i ciężki a zarazem niezaradny, stoi i dalej walczy, nie wydaje się aby jego wola walki kiedyś go uwolniła. Czołg stojący ku pamięci wydarzeniom drugiej wojny światowej w Pyrzycach.

Canon 1000D / EF-S 18-55 IS + zero doświadczenia

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szpaq, dobre zdjęcie to takie, które samo za siebie mówi i samo się broni. Już samo to, że dodajesz do nich jakąś historię to znak, że czujesz, że nie jest jak być powinno.

ad1: cóż, pstryk i koniec. Nie podoba mi się perspektywa, po co ten cień? Kombinacja kościółek plus drzewo plus niebo miałaby większy sens, choć dalej byłaby to tylko pocztówka. Plus za kolory.

ad2: ja na tym zdjęciu widzę kawałek czołgowej "gąsienicy" niemiłosiernie poobcinany ze wszech stron. Tu aż się prosi o wprowadzenie stopniowanej głębi ostrości i w sumie nie wiem: czy szerszy czy ciaśniejszy kadr. Ty wybrałeś opcję pośrednią, niestety nie był to najlepszy wybór.

powodzenia.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Odnośnie pierwszej to jestem za katharsis
    Może byś spróbował tak ciąć?

Proszę się nie śmiać to nie PS :P
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Canon 1000D / EF-S 18-55 IS + zero doświadczenia

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szpaq Zobacz posta
    Mnie osobiście bardzo się podoba.Ładny kadr i dobrze podzielony. Niech jeszcze wypowiedzą się inni

Dopiero zaczyna Awatar solver
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

a mi 3 wydaje się przepalona. strasznie ciemno z przodu, może ciut inny kadr? Bez tych krzaczorów na przodzie? no i szkoda że to słońce to taka wielka jasna plama. Zamysł za to bardzo mi się podoba;D niebo poza słońcem też nie zrażaj się, bo ja sam się srednio znam patrzę na zdjęcie po prostu jako potencjalny odbiorca
    wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Uprawnienia umieszczania postów