Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 3 obiektywy

mr.karnister
    Guest

Domyślnie 3 obiektywy

Czesc

Mam taka mala zagwostke, otoz...
    Od jakiegos czasu przegladam testy i opinie trzech obiektywow:

-canon 70-200 f4
    -sigma 70-200 f2.8
    -tamron 70-200 f2.8

Wszystkie plasuja sie w tym samym przedziale, moich, finansowych mozliwosci
    Pytanie do znawcow - a zwlaszcza osob czynnie robiacych zdjecia w ciezkich warunkach oswietleniowych (jak np. koncerty, teatry) -co wybrac. Czy Canon czy lepsze parametrycznie sigma i tamron? Bylbym wdzieczny za jakies rady.

pozdrawiam

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

z Sigma mialem bardzo krotko przyjemnosc, a z pozostalych dwoch... umowmy sie, ze tylko Canon ma AF, bo to cos w Tamronie na pewno nie zostalo pomyslane do szybkiej fotografii.

Sigma w porownaniu z Canonem jest wielkim klocem. optycznie uchodzi za podobna do ww. elki, pozostaje kwestia AF... znam dobre opinie na ten temat, ale mimo wszystko nie ufam Sigmie

wreszcie.... jesli chodzi o elzbiete 70-200/4 to to szklo ma w zasadzie tylko jedna, choc w okreslonych warunkach bardzo dokuczliwa wade - koszmarnie lapie flary pod ostre swiatlo. przy robieniu koncertow niestety moze to byc problemem.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na koncerty to jednak wolałbym lepsze światło niż F4.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów