Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: fd na ef czy się opłaca ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie fd na ef czy się opłaca ?

ktoś testował adaptery FD na EF ?

widziałem, że te z ostrzeniem na nieskonczonosc zawierają soczewke.... jakoś mi się to nie uśmiecha :/ a nieskonczonosci i tak nie potrzebuje bo byłoby to do makro.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phazeadam Zobacz posta
    ktoś testował adaptery FD na EF ?

widziałem, że te z ostrzeniem na nieskonczonosc zawierają soczewke.... jakoś mi się to nie uśmiecha :/ a nieskonczonosci i tak nie potrzebuje bo byłoby to do makro.....
    Powiem krótko: NIE wchodź w to, stracisz tylko pieniądze i popsujesz sobie samopoczucie. Sam przez to przeszedłem

Każdy byle jaki obiektyw EF da lepszy efekt niż FD z soczewką.

Próbowałem tez zdjęć z bliskiej odległości używając adaptera bez soczewki. I też powiem krótko: zwykły obiektyw EF z soczewką makro Raynox daje lepsze rezultaty.

Wprawdzie obiektywem FD 70-210/f4 i z użyciem adaptera bez soczewki udawało mi się uzyskać bardzo ostre zdjęcia ale miałem duże problemy ze złapaniem ostrości i działało to do kilku metrów.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

hmmm......

znalazłem fajną stałkę makro EF i zastanawiałem się jaki to da efekt przy adapterze z dendalionem.... bez soczewki bo nie potrzebuję walić na nieskonczonosc i nie potrzebuję strzelać dalej niż metr - dwa

bo pomysł z soczewką już na wstępnie brzmi masakrycznie.....

makro raynox... BRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Poozon - aleś mnie pocieszył - ja zamówiłem już na 3 kontynentach obiektywy i przejściówkę

Cytat Zamieszczone przez phazeadam Zobacz posta
    bo pomysł z soczewką już na wstępnie brzmi masakrycznie.....
    makro raynox... BRRRRRRRRRRRRRRRRRR
    Używałeś raynoxa? Bo coś się mi wydaje, że nie. Daje on rewelacyjne powiększenie bez utraty jakości. Popytaj się ludzi, którzy siedzą w makro czy używają - pewnie połowa z nich tak.
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Poozon - aleś mnie pocieszył - ja zamówiłem już na 3 kontynentach obiektywy i przejściówkę
    Fajnie - to ja się piszę na testy, bo z tym systemem jeszcze nie miałam do czynienia :wink:

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Fajnie - to ja się piszę na testy, bo z tym systemem jeszcze nie miałam do czynienia :wink:
    No problemo - w tym tygodniu będę chyba już miał - a jakie mam stałki ...
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Dopiero zaczyna

Domyślnie

może na serio dramat polegał na tej soczewce ? albo coś było w obiektyw ? :/

(tak się pocieszam)

wydaje mi się, że przy przejsciu bez soczewki, i jakimś dobrym optycznie obiektywie - wszystko powinno być ok ?

PoozonUżywałeś raynoxa? Bo coś się mi wydaje, że nie. Daje on rewelacyjne powiększenie bez utraty jakości. Popytaj się ludzi, którzy siedzą w makro czy używają - pewnie połowa z nich tak.
    ok... jak tylko będe miał okazję to go dorwę w swoje łapki... ale sam wygląd nie budzi zaufania

Domyślnie

Używałeś raynoxa? Bo coś się mi wydaje, że nie. Daje on rewelacyjne powiększenie bez utraty jakości.
    Tak, używałem Raynoxa i byłem zadowolony z rezultatów. Używałem go z obiektywami EF. Z FD nie próbowałem ale jeżeli chcesz to przetestuję Raynoxa z obiektywami FD.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poozon Zobacz posta
    Tak, używałem Raynoxa i byłem zadowolony z rezultatów. Używałem go z obiektywami EF. Z FD nie próbowałem ale jeżeli chcesz to przetestuję Raynoxa z obiektywami FD.

a masz jakiś makro na FD ? i zrobione zdjęcia bez soczewki ?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Najlepiej trzymac obiektywy FD i poczekac na Samsunga NX - do niego bedzie przejsciowka i bezproblemu bedzie mozna uzywac tych szkiel po cropie 1,5x. Tak jak teraz z Panasonikiem G1 - tyle crop 2,0x to juz za duza strata i szkoda tych szkiel.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów