Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Tamron 17-50 czy Canon 17-85... pomocy :D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Jak dla mnie przekopiowales bezsensownie linki do filmikow nie rozumiejac o co chodzi - pokazuja one normalna prace tego obiektywu (i blizniaczego 28-75) oraz typowa "usterke" czyli luzowanie sie przedniego pierscienia. Glosnosci nie zmienisz - taki poprostu jest tamron a luzujace sie wkrety mozna zawsze podkleic / dokrecic i problem znika na dluzszy* czas.
    AF jak dla mnie w T17-50 i C 50 F1.8 jest bardzo podobnie glosny i szybki z czymze w Tamronie jest on znacznie pewniejszy.
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 13-05-2009 o 17:25
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Jak dla mnie przekopiowales bezsensownie linki do filmikow nie rozumiejac o co chodzi - pokazuja one normalna prace tego obiektywu (i blizniaczego 28-75) oraz typowa "usterke" czyli luzowanie sie przedniego pierscienia. Glosnosci nie zmienisz - taki poprostu jest tamron a luzujace sie wkrety mozna zawsze podkleic / dokrecic i problem znika na dluzszy* czas.
    AF jak dla mnie w T17-50 i C 50 F1.8 jest bardzo podobnie glosny i szybki z czymze w Tamronie jest on znacznie pewniejszy.
    Właśnie chciałem pokazać "normalną" pracę tego obiektywu - nie każdemu ta normalność (jak ją nazwałeś) może przypaść do gustu - mi osobiście odgłos wiertarki nie pasuje (no chyba, że ktoś w tłumie lubi na siebie zwracać uwagę :-D ). Jeśli chodzi o typową "usterkę", to jak coś "lata" po pewnym czasie w obiektywie świadczy to tylko o złej jakości produktu. Ja osobiście wolę jak mi nic "nie lata" w obiektywie - nawet jak śrubki muszę dokręcić tylko raz na jakiś czas. Po prostu wychodzę z założenia, że jak wydaję cash, to nie po to, aby później coś "dokręcać" - sprzęt ma chodzić a "nie prosić" się o jakiekolwiek usuwanie usterek. Potencjalnym kupcom tego obiektywu chciałem tylko pokazać, czego mogą po nim oczekiwać. Nie każdy tą "normalność" uzna za normę - po co niektóre osoby mają być niemile rozczarowane.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów