Jak na razie Tamron zdecydowanie prowadzi...dziękuje wam bardzo za odpowiedzi na pewno są bardzo pomocne... Tylko martwi mnie bardzo to co czym kilka osób tu wspomniało i tu na forum jest dużo napisane na ten temat... a mianowicie o celności autofokusa.... Wiem że najlepiej byłoby sprawdzić podpinając do własnej puchy konkretny model i zobaczyc czy jest gitara czy nie... i tu jest problem gdyż ja niestety raczej takiej sposobności mieć nie będę i tu rodzi się moje następne pytanie... jak wspomniał
basala
posiadam jednego Tamrona 55-200 zakupionego w sklepie Tamrona (www.foto-net.pl) na którym jest napisane "made in Japan" (chodz nie wiem czy ma to cosik na rzeczy gdyż teraz chyba wszystko robią w chinach)... Czy możecie polecić jakiś sklep (może ten gdzie kupiłem obecny obiektyw który posiadam) lub kogoś (wyczytałem że "kolega Cichy" jest w tym dobry...) u kogo dostane taki obiektyw z którym nie będę miał tych problemów czy to jest raczej loteria?? z góry dziękuje za odpowiedz!Może wskazówką jest to, co na YouTube piszą komentujący, a mianowicie, że trzeba zwracać uwagę czy produkt jest "made in Japan", czy "made in China"?![]()