Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Lustrzanka dla amatora

Exclamation Lustrzanka dla amatora

Witam!

Przymierzam się do zakupu lustrzanki cyfrowej. Nie zamierzam się bawić jakimś konkretnym typem fotografii - w sensie artystycznym. Chcę poprostu kupić aparacik, który będzie robił dobre zdjęcia w stosunkowo ciemnych pomieszczeniach typu kościoły, bazyliki, muzea, jakieś podziemia (takie wycieczkowe klimaty), ale także imprezy rodzinne w domu, restauracji (i oświetlenie np. świecami). Chcę, żeby aparat był szybki i radził sobie z tymi warunkami bez zaszumienia i konieczności używania statywu. Jak narazie mam Canona A710IS i byłby to niezły aparacik, gdyby nie baaardzo długi czas ładowania lampy błyskowej i szumy. Stąd też pomysł na lustrzankę. Aha dobrze byłoby, gdyby nie była ciężka. Budżet to ok. 3000zł.

Trochę się interesowałem i moim faworytem jest 450D. Zastanawiam się tylko jakie szkło/a do niego.

Mam w głowie dwie opcje.
    1. obiektyw kitowy + 50mmf/1.5
    2. zamiennik kita, np. Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro (Canon)

Może polecacie jakiś inny obiekty do tego body? Moje wymagania do obiektywu to po pierwsze jakość zdjęć, a dopiero po drugie szybkość i cichość działania. Interesuje mnie czy sigma dobrze ostrzy na AF.

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czytać, czytać, czytać... To wszystko już było...
    Tamron 17-50/2.8 + Canon 50/1.8.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Było, było i to wiele razy.
    Poczytaj jeszcze tutaj http://canon-board.info/showthread.php?t=34923
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Zablokowany

Domyślnie

....proponuje co bys dokonal samospalenia koles bo o tym bylo tu setki doslownie razy; a gdy juz sie podpalisz i przeczytasz zalegle posty to poczytaj jeszcze wiecej o fotografii wogole nim zaczniesz myslec o lustrzance...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gandalf23 Zobacz posta
    ...........Chcę poprostu kupić aparacik, który będzie robił dobre zdjęcia w stosunkowo ciemnych pomieszczeniach typu kościoły, bazyliki, muzea, jakieś podziemia (takie wycieczkowe klimaty), ale także imprezy rodzinne w domu, restauracji (i oświetlenie np. świecami)..........
    1. obiektyw kitowy + 50mmf/1.5
    ...................
    Zestaw nr 1 - tylko zamiast stałki z uwagi na preferowane ciemne pomieszczenia proponuję (na początek) lampę błyskową
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów