Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Wątek: [kucza21] Ślubniaki

Dopiero zaczyna Awatar sawek
    Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

Zdjęcia naprawdę rewelacyjne, możesz po krótce opisać obróbkę zdjęcia nr 2?

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Jeżeli nie da się zrobić zdjęcia to po co je robić?
    Zdjęcie, którego nie da się zrobić, robi się po to, żeby je zrobić. Co to jest wogóle za pytanie po co zrobić zdjęcie, którego zrobić sie nie da? Skoro sie nie da, to się nie da i wtedy nie pytasz po co. Wszyscy wiedzą, że zdjęcia, którego nie da się zrobić, zrobic sie nie da, aż w końcu przyjdzie ktoś, kto tego nie wie i je zrobi..

W każdym razie Kucza dokonał niemożliwego

O motywy publikowania tego zdjęcia, powinieneś pytać samego autora. Mi zdjecie jako tekie się podoba przez ciekawy pomysł, perspektywę, spontaniczność chwili. GO tutaj IMHO odgrywa drugorzędną rolę, bo nie ma w tym zdjęciu zupełnie rozmytych miejsc, a wszystkie osoby znajdujące się na nim, nie powinny mieć problemu, żeby siebie rozpoznać i to jest raczej najważniejsze, a nie, niewidoczne zmarszczki Pana na najniższych stopniach:-)

Wracając do naszych rozważań na temat możliwości zrobienia zdjęcia.. Bierzesz (o zgrozo!) kompakta, którego GO na 28mm i przysłonie f/2.8 sięga zakresu od 1cm do nieskończoności i robisz zdjęcie, którego zrobić się nie da

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Zadam inaczej pytanie, po co wstawiać zdjęcie które nie wyszło? Zwłaszcza w zestawieniu ze zdjęciami które wyszły bardzo dobrze?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Zadam inaczej pytanie, po co wstawiać zdjęcie które nie wyszło? Zwłaszcza w zestawieniu ze zdjęciami które wyszły bardzo dobrze?
    No to jak? Złe wyszło całe zdjęcie, czy tylko GO?
    Może zamiast wmawiać sobie, że GO jest zła/przypadkowa, powinieneś pomysleć odwrotnie; dlaczego autor zastosował ją taką, a nie inną?
    Oczywiście w tym miescu można sobie dorobić taka filozofię do tego zdjęcia, z której wyniknie że zdjęcie jest świetne, ale tak, czy inaczej trzyma się to mniej więcej kupy. Najostrzejsza jest prawa część kadru, co może być zrozumiałe, bo tam znajduje się para młoda i to ona jest zazwyczaj najważniejsza na zdjęciach (Problem może być w tym, że znajduje się ona w rogu, zamiast bliżej środka). GO została ustawiona tak, by była jak największa, ale by było zarazem możliwe zrobienie nieporuszonego zdjęcia. Tutaj może i nie było to do końca przemyslane, ale jak już mówiłem, wszyscy goście na zdjęciu, powinni się rozpoznać:-) Szkoda by było zaprzepaścić takiej okazji do zdjęcia, tylko dlatego, że jeden gośc jest ostrzejszy od drugiego.

O prawidłową interpretację pytaj autora, ja tylko powiedziałem, jak ja to widzę:-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Młodym to zdjęcie oczywiście bym oddał, kadr jest fajny, goście są, ale technicznie jest słabo więc po co pokazywać na CB? Pytam, oczywiście, autora.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

O zgrozo dla Ciebie Szymon wielkie piwo ! Już po wypowiedziach Paenki starałem się zacisnąć zęby i nie odpowiadać na głupie komentarze typu mała GO ostrości, finalnie wyjaśniłeś za mnie dlaczego jest ona mała i dzięki Ci wielkie !
    Dlaczego te zdjęcie nie wyszło ? Zależało mi na uchwyceniu grupy w inny sposób niż zazwyczaj to się robi. GO już Szymon, i Slider wytłumaczył. Przed zwołaniem grupy przemyślałem dobrze kadr i światło, niestety nie mogłem zjechać z czasem poniżej 1/125 przy 1.4 . Głównym atutem tej fotografii jest to, że wszyscy są na nim oraz, że razi ciepłem i radością czyli to o co poprosiłem zgromadzonych i udało mi się.

Powiedzmy sobie, że zdjęcie jest na tyle kontrowersyjne, że niektórzy widzą w nim kicz, a inni coś fajnego i niech tak pozostanie.
    Czekam, aż Wy będziecie robili pierwszy ślub
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 11-05-2009 o 12:50

Miasto
    wawa

Domyślnie

Taki sposób uchwycenia grupy nie jest tak nowatorski jak Ci się wydaje, mnie razi nie ciepłem ani radością, ale tym że technicznie jest kiepskie, wizualnie ok, ale nie aż tak rewelacyjne żeby rekompensowało to niedostatki techniczne, stąd pytanie po co je tu pokazujesz. Rozumiem że mogło się nie dać inaczej, rozumiem że warto było je, mimo wszystko zrobić, młodzi na pewno będą z niego zadowoleni, nie rozumiem czemu bardzo dobry poziom całego seta obniżasz pokazując to zdjęcie i o to się pytam, nie o to czemu jest takie jakie jest. Ale skoro moimi głupimi komentarzami powoduję u Ciebie szczękościsk, pozwolę sobie olać już twoje wątki, które śledziłem z zainteresowaniem i nic w nich więcej nie pisać, nie chciał bym Cię narazić na wizytę u ortodonty. Dodam tylko jeszcze na koniec że takie reagowanie na dyskusję na temat swoich prac na forum, nomen omen, dyskusyjnym jest mocno szczeniackie.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Taki sposób uchwycenia grupy nie jest tak nowatorski jak Ci się wydaje, mnie razi nie ciepłem ani radością, ale tym że technicznie jest kiepskie, wizualnie ok, ale nie aż tak rewelacyjne żeby rekompensowało to niedostatki techniczne, stąd pytanie po co je tu pokazujesz. Rozumiem że mogło się nie dać inaczej, rozumiem że warto było je, mimo wszystko zrobić, młodzi na pewno będą z niego zadowoleni, nie rozumiem czemu bardzo dobry poziom całego seta obniżasz pokazując to zdjęcie i o to się pytam, nie o to czemu jest takie jakie jest. Ale skoro moimi głupimi komentarzami powoduję u Ciebie szczękościsk, pozwolę sobie olać już twoje wątki, które śledziłem z zainteresowaniem i nic w nich więcej nie pisać, nie chciał bym Cię narazić na wizytę u ortodonty. Dodam tylko jeszcze na koniec że takie reagowanie na dyskusję na temat swoich prac na forum, nomen omen, dyskusyjnym jest mocno szczeniackie.
    Pisałem o komentarzach Paenki. A dlaczego ono się znalazło w secie pokazanym, bo jest fajne. Venomerowi się spodobało innym zapewne też, którzy olali zawartość techniczną . I reaguje nijak tylko wyjaśniam kwestie, których nie każdy rozumie. Nie wiem co Ciebie tak uraziło
    Tyle OT
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 11-05-2009 o 13:08

Domyślnie

Cały set jest dobry. Co do zdjęcia które wzbudza największa dyskusję : imo dobrze że się w tym secie znalazło - jest na nim dużo radości,emocji - jest dobre. Już nie raz ktoś mądry napisał że ostrość nie jest na fotografii najważniejsza.

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

ta wasza obsikana 7 imho jest jednym z ciekawszych kadrów, mając na uwadze dla kogo i poco było robione. Cały set też fajny, młoda para i rodzina na bank będą zadowoleni.
    a to czy kadrowanie nie nowatorskie czy słabo kalinowskie to dziura w skarpecie.
    Nie jest to ranking najlepszych ślubniaków. Jakby autor wiedział, że oprócz kadrów i innych elementów ma przemyśleć zestawienie, bo jurorzy będą z byka patrzeć, to pewnie wybrałby 3 kadry. A tak widzimy pewien przekrój.
    pisałem to ja
    magister sztuk pięknych
    na pohybel wszystkim teoretykom i technoznawcom
    a prawa strona leci w lewą stronę
    You_Me_Kan`on

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów