Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: [autograf] portrretowo...

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Troche prawy polik i nosek pojarane, reszta bardzo ładna fajny kadr, ładna buzia.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Nice. Nawet mi ten kosmyk na oku nie przeszkadza.
    Bo ja go tak specjalnie ustawiłem. Ten kosmyk. Co by przeciwwaga była!
    Ale mnie też nie przeszkadza. Dzięki za koment.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Za gruby radius przy wyostrzaniu?
    Nie. Nie wiem co to radius, ale na moim ekranie jest dobrze.

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Troche prawy polik i nosek pojarane, reszta bardzo ładna fajny kadr, ładna buzia.
    Umyślnie. Ale przepały są umyślne. Zabrzmi to nieco nieskromnie, ale pozwolę sobie zacytować sam siebie z innego serwisu zdjęciowego. Co prawda moja wypowiedź dotyczyła zdjęcia krajobrazu, to poniekąd widzę tu pewne podobieństwa.

"Koledzy -
    dziękuję za ciepłe słowa i wytknięcie błędów. Ja rozumiem, że obrazki powinny być proste. Piony (np w architekturze) powinny być pionami, a horyzonty powinny być poziome. Jest to dla mnie jasne i uważam, że obrazy krzywe należy prostować. Ale na litość boską nie mierzmy tego linijkami, ekierkami etc. Całkiem podobnie jest z ekspozycją na zdjęciu. Powinna być prawidłowa. To też jest jasne i oczywiste (dla mnie). Fajnie jak zdjęcie jest kontrastowe. Jak są biele i czernie. Jak nie jest płasko i nudno. Jak jest gra świateł czy cieni. Ponieważ lubię zdjęcia (i takie robię) kontrastowe, w ostatnim najczęściej kroku PP rozciągam histogram - tak by w lewej i prawej strony dotykał brzegów. Rozumiecie? I zawsze albo prawie zawsze mam za czarno w czerniach i za biało w światłach. Ale nie dajmy się zwariować i nie oglądajmy zdjęć za pomocą pipety!"

Pozdrawiam ciepło i zachęcam całą resztę forumowiczów to pozostawienia komentarza!

--

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Daleki jestem od oglądania zdjęć pipetą, a ten przepał po prostu rzucił mi się w oczy, usunięcie go to 30s roboty.. Niemniej jednak ładny portret. Pozdrawiam.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

Ernest_DLRS – nie zrozumiałeś tego ca napisałem wyżej. Nie czytałeś z uwagą.

Ja zrobiłem zupełnie na odwrót. Poświęciłem podczas postprocesu te 30 sekund więcej, żeby przepały były. Ja chciałem, aby taki był efekt finalny. Zdjęcia bardziej wyraziste i bardziej kontrastowe.

Owszem, mogłem zrobić bez nich. Mogłem w ogóle nie doświetlić, albo zrobić kolorowe. Mogłem też dać kadr w innych proporcjach. Np. w prostokącie. Mogłem? No pewnie, że mogłem! Ale ja chciałem tak.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No a my ci mówimy co według nas jest nie tak. Jeżeli pojawi się kilka uwag o podobnej treści, to warto się zastanowić, czy może coś w tym jest, czy to co robię jest dobre, czy może dobre, ale tylko dla mnie. Nie potraktuj tego zbyt ostro, ja teraz o niczym nie chcę przesądzać, po prostu przypominam sens wystawiania prac do oceny na forum...

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce/Katowice

Domyślnie

Dzięki. Zastanowiłem się i dalej jestem przy swoim. Nie traktuję Twojej wypowiedzi ostro. Umiem filtrować ironię.

Zapraszam pozostałych odwiedzających do komentarza.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów