Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
Nice. Nawet mi ten kosmyk na oku nie przeszkadza.
Bo ja go tak specjalnie ustawiłem. Ten kosmyk. Co by przeciwwaga była!
Ale mnie też nie przeszkadza. Dzięki za koment.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
Za gruby radius przy wyostrzaniu?
Nie. Nie wiem co to radius, ale na moim ekranie jest dobrze.

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
Troche prawy polik i nosek pojarane, reszta bardzo ładna fajny kadr, ładna buzia.
Umyślnie. Ale przepały są umyślne. Zabrzmi to nieco nieskromnie, ale pozwolę sobie zacytować sam siebie z innego serwisu zdjęciowego. Co prawda moja wypowiedź dotyczyła zdjęcia krajobrazu, to poniekąd widzę tu pewne podobieństwa.

"Koledzy -
dziękuję za ciepłe słowa i wytknięcie błędów. Ja rozumiem, że obrazki powinny być proste. Piony (np w architekturze) powinny być pionami, a horyzonty powinny być poziome. Jest to dla mnie jasne i uważam, że obrazy krzywe należy prostować. Ale na litość boską nie mierzmy tego linijkami, ekierkami etc. Całkiem podobnie jest z ekspozycją na zdjęciu. Powinna być prawidłowa. To też jest jasne i oczywiste (dla mnie). Fajnie jak zdjęcie jest kontrastowe. Jak są biele i czernie. Jak nie jest płasko i nudno. Jak jest gra świateł czy cieni. Ponieważ lubię zdjęcia (i takie robię) kontrastowe, w ostatnim najczęściej kroku PP rozciągam histogram - tak by w lewej i prawej strony dotykał brzegów. Rozumiecie? I zawsze albo prawie zawsze mam za czarno w czerniach i za biało w światłach. Ale nie dajmy się zwariować i nie oglądajmy zdjęć za pomocą pipety!"

Pozdrawiam ciepło i zachęcam całą resztę forumowiczów to pozostawienia komentarza!

--