Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: nastawny lcd w dslr?

Domyślnie

Mi tam się podoba LV w 40d, czasem na pewno się przyda... choć w 50d jest lepiej bo nie trzeba spuszczać lustra do działania AF...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Awatar PeterPanX
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja LV wprost uwielbiam, przy statywie jest świetne, szczególnie jeśli masz ponad 190cm wzrostu a aparat na wysokości 120cm, przypomina mi to trochę matówkę średniego formatu. Rzeczywiście, odchylany LCD by się przydał.
    Mellan:
    W 450D, pewnie w 40D też, jest taka funkcja która pozwala w trybie LiveView powiększyć 10x dowolny fragment kadru i ustawić ostrość ręcznie. A co do głębi ostrości to raczej jest taka sama dla małej matrycy jak i dużej jeśli się zastosuje tą samą odległość od obiektu, ogniskową i przesłonę. GO jest inna tylko jeśli chcesz uzyskać ten sam kadr.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeterPanX Zobacz posta
    ... A co do głębi ostrości to raczej jest taka sama dla małej matrycy jak i dużej jeśli się zastosuje tą samą odległość od obiektu, ogniskową i przesłonę. GO jest inna tylko jeśli chcesz uzyskać ten sam kadr.
    I tak i nie. Optycznie jest taka sama, ale obrazowana na mniejszej powierzchni matrycy, jest jest większa.
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qb4hkm Zobacz posta
    Mi tam się podoba LV w 40d, czasem na pewno się przyda... choć w 50d jest lepiej bo nie trzeba spuszczać lustra do działania AF...
    Już w 450D nie trzeba opuszczać lustra do ustawiania ostrości,bo jest też opcja ustawiania ostrości na zasadzie detekcji kontrastu,jak w kompaktach.Ale jak wspomniałem,działa bardzo powoli,choć dosyć solidnie.Może w 50D coś poprawili pod tym względem, sam jestem ciekawy.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów