to jak pokażę parę swoich na nie swojej stronie: link
większość z 5d2, nie wiem czy jakąś magię udało się wycisnąć ale wyszło chyba nie najgorzej.. aha, i wszystko bez lampy, iso 1600
to jak pokażę parę swoich na nie swojej stronie: link
większość z 5d2, nie wiem czy jakąś magię udało się wycisnąć ale wyszło chyba nie najgorzej.. aha, i wszystko bez lampy, iso 1600
Ostatnio edytowane przez arturs ; 10-05-2009 o 23:33
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Faktycznie wyszło nieźle ... w stylu pełnej klatki i niedużej GO.
nie przesadzajmy, moim zdaniem nieźle jak na iso tysiąc ileś tam, całkiem użytecznie, (choć jak DLA MNIE to mogłoby to być iso dwanaście tysięcy siedemset sześć bo i tak z reguły nie wychodzę ponad iso 100 tam gdzie zależy mi na mega jakości czyli w pracy) co do magii się nie wypowiadam bo dla mnie jej zależność od korpusu dslr jest mocno dyskusyjnaPowiem szczerze, że w tych zdjęciach Yumeki jakoś nie widzę tego kopa i hiper magii 5D??
akustyk - dzięki za link, kurcze ja cały czas zapominam o tej stronie, trochę słabo tam z parametrami o jakie mi chodziło, ale coś zobaczyć można
nie pogardzę żadnym samplem
pozdrawiam
Tomek
Eeeeeeeeeee - tylko ISO1600?
To ja mam z kościoła ISO3200 oczywiście bez flesza, degradacja obrazu już widoczna ale wydaje mi się, że odszumianie (górne zdjęcie) tylko zaszkodziło.
Dolne nie jest odszumiane i wydaje mi się bardziej szczegółowe.
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.p...=asc&start=315
A tutaj crop 100% z drugiego zdjęcia, ISO3200 bez żadnego odszumiania - ani w aparacie ani w sofcie.
http://img133.imageshack.us/my.php?i...g0090crrop.jpg
arturs, żartowałem oczywiście: zarąbiste są te Twoje kościelne zdjęcia!![]()
Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 11-05-2009 o 11:52
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE