No 1D to to nie jest... A z tych zdjęć nic nie wynika.
Potrzymaj w łapce 1D, w życiu nie wrócisz do 5D.
Widzę, że spece od marketingu Canona pracują także w niedziele.
Forum schodzi na psy, niestety.
No 1D to to nie jest... A z tych zdjęć nic nie wynika.
Potrzymaj w łapce 1D, w życiu nie wrócisz do 5D.
Widzę, że spece od marketingu Canona pracują także w niedziele.
Forum schodzi na psy, niestety.
Ja sugerowałam tylko - jedynie słuszny wybór:wink:
A tydzień to kolega sobie dał na przetestowanie...
Mnie wystarczyło kilka zdjęć, żeby utwierdzić się w słuszności dokonanego wyboru
Zgadzam się w 100% z Twoją żoną
Ja miałam w rękach na testy puszkę z porysowaną matrycą (właściwie filtrem :winka i tak od razu wiedziałam, że to jest TO.
Po 400D, 'klikologia' 5D bardzo mi się spodobała, bo o obrazku to nawet nie ma co mówić - MAGIA i tyle !!!
mieszko_1vp - wiedziałam:wink:
No wlasnie, oswiec ktore zdjecie jest z ktorej puchy, dla mnie wyzsze ladniejsze, dolne kakby przeswietlone, czyzby czekal Cie learning curve?![]()
górne to 5d...nie mam zbytnio teraz takich podobnych fotek z tych puszek-ale mozna porównac ISo-jednej i drugiej
a jeszcze jedna rzecz mi sie rzuciła -o czym raczej nikt nie wspomina-dzisiejsze fotki były robione w bardzo ostrym słońcu-50-daje duży kontrast-jak nos daje cien-jest to bardzo widoczne.w Piątce tego tak nie widac.
na naszym głogowskim forum ja i moja dziewczyna dodaliśmy kilka fotek z plenerku-Yumeka-robiła 5d,ja 50-można sobie z nudów pooglądac
http://www.glogaufoto.fora.pl/plener...8e87bb36d2b222
Ostatnio edytowane przez mieszko_1vp ; 10-05-2009 o 22:11
nie wiem czy to możliwe ale jakby ktoś tak uprzejmy był i trzasnął coś studyjnego (koniecznie w iso100) - najlepiej portret ale jak nie da rady to cokolwiek innego - szkłem 24-70L tak przy f8 i podrzucił gdzieś do wglądu 1:1 tym "magicznym 5d2" byłbym - i pewnie nie tylko ja - niezmiernie zobowiązany
pozdrawiam
Tomek
to moze tak...
http://pixel-peeper.com/adv/?lens=17...max=none&res=3
Powiem szczerze, że w tych zdjęciach Yumeki jakoś nie widzę tego kopa i hiper magii 5D?? Co prawda jedna fota jest fajna(z uciętym czubkiem stopy modelki siedzącej na schodach)bo ma fajny bokeh. A reszta to nic powalającego. Może dlatego, że szkło to "tylko" 24-105 i słaby dobór tła dla modelki? Szczerze jak by ktoś mnie miał przekonać tymi zdjęciami do wydania 9k na 5DmkII to by z pewnością się mu nie udało :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
zrobi się-mnie już ISO zabiło-jak kupiłem 50-tkę to się wystraszyłem tych szumów-bo są duże-tak duże że na ISo 400 nie da się wyostrzycz oczu...a w Piątce dajesz 1250 i miód malina
dodam Tylko jej fotkę na ISo 1250
acha -darujcie dziewczynie-ma dopiero 17 lat i ma ten aparat drugi dzień
tematem wątku nie jest jak wydać 9 tys -tylko odczucia po zmianie 50 na piątkę
Ostatnio edytowane przez mieszko_1vp ; 10-05-2009 o 23:12
to jak pokażę parę swoich na nie swojej stronie: link
większość z 5d2, nie wiem czy jakąś magię udało się wycisnąć ale wyszło chyba nie najgorzej.. aha, i wszystko bez lampy, iso 1600
Ostatnio edytowane przez arturs ; 10-05-2009 o 23:33
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Faktycznie wyszło nieźle ... w stylu pełnej klatki i niedużej GO.