Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 97

Wątek: kto sie przesiadł z 50D na 5D mk II -opinia

Zablokowany

Domyślnie

jutro jadę po 5D -w niedzielę robię test-na szlke 28mm-50 i 5 -zobaczymy jak wyjdzie

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Twoje zdjęcia są dowodem, że to fotograf fotografuje a nie aparat.
    Chcesz mi powiedzieć że FF byś zrobiła jeszcze lepsze? Da się?
    Dziękuję bardzo za wyrazy uznania :-D

Czy da się lepsze ?
    Zdecydowanie tak (i nie tylko w tym co pokazuję na forum), a FF będzie dużym ułatwieniem chociażby ze względu na wyższe używalne ISO i co za tym idzie, możliwość 'zejścia' do krótszych czasów bez tracenia GO.
    Inna sprawa to wykorzystanie ISO 50 i krótszych czasów, którego czasami brakowało do niektórych zastosowań.
    Akurat AF jest dla mnie najmniej istotny, a i tak nie jest gorszy niż w 400D więc do moich potrzeb wystarczy :wink:.

Dla mnie decydującym kryterium wyboru był obrazek i tutaj FF zdecydowanie bije na głowę crop.

mieszko_1vp czekamy na relację z testów

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

wszystko fajnie w marku drugim 5D ale....te 21 mpix mnie przeraza, Bibble z ktorego korzystam nie otwiera mi rawów z tej puszki a srawy ciuteczkę za mało mpix żeby je kroic i cropowac (czesto sie przydaje). Kusza w tej puszce czułosci wysokie - np w pelni uzywalne 3200 (eh..) dlatego 5D satysfakcjonuje mnie bardzo

ale czy 50D na 5D warto? oczywiscie ze warto!
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Zablokowany

Domyślnie

Dobra-Piątka już jest-nie wiem tylko czy jak na karcie z 50-tki mam plik z zapisanymi ustawieniami nie będzie się gryzł jak prrzełoże ...jakies propozycje testu-czego fotkę zrobić na tysz puszkach-przez tydzień mam dwie

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Najlepiej rób to, co najczęściej fotografujesz - zobaczysz różnicę jaką odczujesz (albo nie ) w realnym życiu.
    Testy linijek itp. nijak się mają do rzeczywistości .
    Tydzień spokojnie wystarczy żeby wybrać piątkę

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    ... Tydzień spokojnie wystarczy żeby wybrać piątkę
    Aż tydzień :-P ... rany, tydzień to może potrzebowaliby "pstrykający" komórkami . Reszta powinna załapać dużo szybciej ;-) .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Najlepiej rób to, co najczęściej fotografujesz - zobaczysz różnicę jaką odczujesz (albo nie ) w realnym życiu.
    Testy linijek itp. nijak się mają do rzeczywistości .
    Tydzień spokojnie wystarczy żeby wybrać piątkę
    aż tydzień ??
    Powiem tak - mojej żonie (mieliśmy jeszcze 350D) wystarczyło że wzięła do ręki 5d z przypiętym 35L (a co gorsza akurat dzień wcześniej uszkodzone) - spojrzała przez wizjer i powiedziała "po co go oglądałam?, musimy go mieć.." , po dwóch latach jak już go mieliśmy równolegle z 40d (które to jest sporo nowocześniejszą puszką) wystarczyło kilkanaście zdjęć i np. mimo że wzięliśmy na wakacje obie puszki to 40ką zrobiliśmy tylko kilkanaście zdjęć z 400mm i tyle. reszta wszystko 5d.. i tak do tej pory.. oczywiście dopóki 5d2 się nie pojawiło w zeszłym miesiącu u nas - a serio - ta puszka jak jedna z niewielu ma w sobie to "coś" co sprawia że jak już ją dostaniesz w swoje ręce to już oddać nie chcesz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

no właśnie zobaczyłem jakie moja dziewczyna zrobiła fotki koleżance -wzieła tą Piątkę na spacer-szczena mi opadła a dotychczasowe moje dokonania w dziedzinie fotografi okazały sie porachą ;/ ISO 1600 jak w 50-tce na 200 aj

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    no właśnie zobaczyłem jakie moja dziewczyna zrobiła fotki koleżance -wzieła tą Piątkę na spacer-szczena mi opadła a dotychczasowe moje dokonania w dziedzinie fotografi okazały sie porachą ;/ ISO 1600 jak w 50-tce na 200 aj
    no to spoko.. zostałeś uleczony (znaczy ci łuski z oczu spadły ) / albo zarażony (znaczy zbierasz na stałki z czerwonym paskiem tylko jeszcze o tym nie wiesz )
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

pierwsze porównanie
    nie wiem czy jest potrzeba pisać z której puszki jaka fotka-ta z 5D była robiona na ISo 1250,z 50D na ISo 100

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów