jutro jadę po 5D -w niedzielę robię test-na szlke 28mm-50 i 5 -zobaczymy jak wyjdzie![]()
jutro jadę po 5D -w niedzielę robię test-na szlke 28mm-50 i 5 -zobaczymy jak wyjdzie![]()
Dziękuję bardzo za wyrazy uznania :-D
Czy da się lepsze ?
Zdecydowanie tak (i nie tylko w tym co pokazuję na forum), a FF będzie dużym ułatwieniem chociażby ze względu na wyższe używalne ISO i co za tym idzie, możliwość 'zejścia' do krótszych czasów bez tracenia GO.
Inna sprawa to wykorzystanie ISO 50 i krótszych czasów, którego czasami brakowało do niektórych zastosowań.
Akurat AF jest dla mnie najmniej istotny, a i tak nie jest gorszy niż w 400D więc do moich potrzeb wystarczy :wink:.
Dla mnie decydującym kryterium wyboru był obrazek i tutaj FF zdecydowanie bije na głowę crop.
mieszko_1vp czekamy na relację z testów
wszystko fajnie w marku drugim 5D ale....te 21 mpix mnie przeraza, Bibble z ktorego korzystam nie otwiera mi rawów z tej puszki a srawy ciuteczkę za mało mpix żeby je kroic i cropowac (czesto sie przydaje). Kusza w tej puszce czułosci wysokie - np w pelni uzywalne 3200 (eh..)dlatego 5D satysfakcjonuje mnie bardzo
ale czy 50D na 5D warto? oczywiscie ze warto!![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Dobra-Piątka już jest-nie wiem tylko czy jak na karcie z 50-tki mam plik z zapisanymi ustawieniami nie będzie się gryzł jak prrzełoże ...jakies propozycje testu-czego fotkę zrobić na tysz puszkach-przez tydzień mam dwie
Najlepiej rób to, co najczęściej fotografujesz - zobaczysz różnicę jaką odczujesz (albo nie) w realnym życiu.
Testy linijek itp. nijak się mają do rzeczywistości .
Tydzień spokojnie wystarczy żeby wybrać piątkę![]()
aż tydzień ??
Powiem tak - mojej żonie (mieliśmy jeszcze 350D) wystarczyło że wzięła do ręki 5d z przypiętym 35L (a co gorsza akurat dzień wcześniej uszkodzone) - spojrzała przez wizjer i powiedziała "po co go oglądałam?, musimy go mieć..", po dwóch latach jak już go mieliśmy równolegle z 40d (które to jest sporo nowocześniejszą puszką) wystarczyło kilkanaście zdjęć i np. mimo że wzięliśmy na wakacje obie puszki to 40ką zrobiliśmy tylko kilkanaście zdjęć z 400mm i tyle. reszta wszystko 5d.. i tak do tej pory.. oczywiście dopóki 5d2 się nie pojawiło w zeszłym miesiącu u nas
- a serio - ta puszka jak jedna z niewielu ma w sobie to "coś" co sprawia że jak już ją dostaniesz w swoje ręce to już oddać nie chcesz
![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
no właśnie zobaczyłem jakie moja dziewczyna zrobiła fotki koleżance -wzieła tą Piątkę na spacer-szczena mi opadła a dotychczasowe moje dokonania w dziedzinie fotografi okazały sie porachą ;/ ISO 1600 jak w 50-tce na 200 aj