Chyba przestane zaglądać na to forum.... ciągle mnie na coś naciągacie..
Chyba przestane zaglądać na to forum.... ciągle mnie na coś naciągacie..
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Ok to moze w ten sposob
Jesli i tak uwazam sie za przyszlego posiadacza 5d mkII to powinienem:
1) Pobawic sie jescze 50d i jak cena troche zlagodnieje to sprzedac 50d i kupic 5d mkII. Za chwile wyjdzie 60d ktory bedzie mial 3 pix wiecej i krecenie filmikow i jeszcze wieksze szumy z oczywiscie lepszym algorytmeme odszumiania ( trele morele) i moj 50d poleci na leb na szyje z cena.
2) Kupic 5d mkII za 2500 euro sprzedac 24-105 z kita za 750 euro i moja 50d za powiedzmy 900 euro z moim tamronem. i wyjdzie mi ,ze zaplace 850 euro za przesiadke i narazie zostane bez szerokiego szkielka.
3) Kupic bilet do Japonii. zabookowac wakacje u szefa i przestac biadolic
Nie jestem profesjonalista iwec 2 puszki mi nie potrzebne narazie.
Ehh...
Il Dottore bedziesz moze w centrum w weekend? Moze masz chwilke, chetnie bym obejrzal 5d. Boje sie ,ze zrobie pare fotek to juz bedzie 4-ta opcja - Kupic teraz. ¬_¬.
Mialem podobne wrazenia co do 50d jak ty. Fajny naprawde fajny aparacik. Ale plastycznie to nie to ;/
Ostatnio edytowane przez toshimitsu ; 08-05-2009 o 14:00
Positively dirty minded
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE