Hej mam problem ...
Nie wiem czemu po wlaczeniu canona 20D sam aparat lapie mi ostrosc jak przesowam obiektyw po roznych przedmiotachjak to wylaczyc
Na wyswietlaczu pali mi sie ikonka c.Fn moze jest to z tym zwiazane
Prosze o pomoc![]()
Hej mam problem ...
Nie wiem czemu po wlaczeniu canona 20D sam aparat lapie mi ostrosc jak przesowam obiektyw po roznych przedmiotachjak to wylaczyc
Na wyswietlaczu pali mi sie ikonka c.Fn moze jest to z tym zwiazane
Prosze o pomoc![]()
drugi przycisk od lewej u gory > gornym kolkiem nastaw i jeden w prawo
p.s przydało by sie poczytac instrukcje, temat chyba do kosza...
choci o przycisk AF-WB ?
Przy tym wlaczonym trybie trudno jest wogole wejsc w te menu
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
bo najprawdopodobniej przez to nie moge wejsc w menu aparatu ani w podglad zdjec (tzn czasami sie uda)
iktorn92 niestety to nie jest to(((( moze cos w menu aparatu ?
Ostatnio edytowane przez 2mix2 ; 07-05-2009 o 23:01 Powód: Automerged Doublepost
nie mam pojecia a gdzie to znalesc ?
A moze przycisk wyzwalania migawki sie zaciol w pozycji "do polowy" ??
Moze jeszcze raz po wlaczeniu aparatu obiektyw sam dostraja mi ostrosc tego niegdy nie bylo gdy problem pojawil sie mam trudnosci z podgladem zdjec wejsciem w menu, ustwieniem iso itpmusialem cos przestawic ale nie wiem co (wiem brzmi to glupio
) Na ekranie u gory pojawila mi sie dodatkowa ikonka C.Fn wydaje mi sie ze moze to miec cos wspolnego z tym co sie dzieje ....
Przycisk niby chodzi normalnie chyba ze moze cos tam w srodku
Ostatnio edytowane przez 2mix2 ; 07-05-2009 o 23:33 Powód: Automerged Doublepost
Wylacz aparat, poklikaj pare razy przycisk i wlacz aparat, zobacz czy sie cos zmieni. Z tego co wiem to jak sie przycisnie ten przycisk do polowy to wychodzi automatycznie z menu, podgladu zdjec itp. Jeszcze sproboj wlaczyc aparat trzymajac go do gory dnem tak zeby przycisk wisial w dol. Wtedy sprawdz wszystko. Mi ostatnio 300D tez samo zaczelo ostrzyc, pozniej nie dzialala opcja lapania ostrosci tylko przy nawet najdelikatniejszym dotknieciu odrazu robil zdjecie ale przeszlo mu po paru(nastu) mocniejszych nacisnieciach![]()
cholera masz racjedo gory nogami juz jakos prosperuje
ale obawiam sie ze cholercia trzeba bedzie zaniesc go do serwisu
Dobrze ze nie wyslalem tego postu tylko pobawilem sie jeszcze chwile
juz dziala
WIELKIE DZIEKI ZA POMOC !!
??:
Psjednak sytuacja sie powtarza wiec serwisik i tak pewnie go czeka
ile moze kosztowac taka przyjemnosc ?
Ostatnio edytowane przez 2mix2 ; 07-05-2009 o 23:54 Powód: Automerged Doublepost