To jedno, a drugie to...Zamieszczone przez thorin
że w Łodzi zarezerwowane jest miejsce dla elity.
Ja nigdy nie próbowałem, ale pewnie jak skończę szkołę w W-wie (a zaczynam w październiku) to pewnie będzie ambicja, żeby spróbować i tam. Chyba, że odrazu zwieję 'na zachód' i tam rozpocznę dalszą cześć edukacji, bo miałem już taką okazję, ale w końcu wróciłem do PL żeby na początek zrobić coś tutaj
Się okaże czy dobrze uczyniłem...
Jeśli chodzi o szkoły filmowe w PL, to ogólnie cieńko??:
Szukaj na www.stopklatka.pl/edukacja
Tam są namiary na wszystkie szkoły.
Co do opinii na temat PWSFTviT to musisz szukać na jakiś forach studenckich..., ale jedno jest pewne że to topowa uczelnia, bodaj najstarsza i z tradycją
PS. Zapoznaj się z wymogami dotyczącymi egzaminów. Wiem, że w Łodzi to żeźnia. Tego nie da się nauczyć w jedne wakacje. Trza po prostu w tym siedzieć. Wiesz, jak to środowisko filmowe; zeschizowane czasami. Przekonałem się o tym już na egzaminach do mojej skromnej szkoły.
Jeśli chodzi jeszcze o PWSFTviT, to kolega 'ze wsi' po studium fotograficznym, nie dał rady się tam załapać. A próbował chyba ze dwa lata :-?
Na początek polecam lekturę http://www.aeroscope.pl/kompendium.html, no i kup sobie jakąś kamerkę. Niekoniecznie MiniDV. W zasadzie to temat rzeka. Jak masz na co wrzucać bez problemu materiał analogowy to w zupełności na początek starczy Ci SVHS, lub VHS. Poszukaj na allegro, bo ja Ci swoich nie sprzedam :cool: , bo są jakby już przyklejone do ręki...
W każdbym badź razie życzę powodzenia...