Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Łódzka Szkoła Filmowa

Mieszany widok

Domyślnie Łódzka Szkoła Filmowa

nietypowy temat:

za pare miechów matura i chcę iść na prawo ale oprócz tego pasowałoby wybrać coś co najbardziej człowieka kręci- żeby w przyszłości nie tylko trzepać kasę żeby żyć ale żeby żyć tym co się robi i jeszcze z tego trzepać kasę - dlatego z poddenerwowaniem sprawdziłem w necie stronę łódzkiej filmówki - wydział operatorski,i gadałem ze znajomym który jest rozeznany w interesie - powiedział żeby brać kamerkę w łapę i przez rok robić filmy i jak najwięcej się uczyć. jeśli zobaczą że mam talent (obym miał, przynajmniej wydaje mi się że mam predyspozycje, a chęci to napewno aż za dużo) to mnie przyjmą bez specjalnego zrzędzenia. Czy ktoś na forum ma może jakieś doświadczenia z tą szkoła? Bardzo prosiłbym chociaż o drobne info co należy wg Was robić żeby mieć szanse dostać się tam.Będę niezmiernie wdzięczny za każdą radę! To dla mnie bardzo ważne...
    |a ja mam aparat i oko
    i wreszcie nową sigmę|
    www.muka.foxnet.pl

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

zdaj mature
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    zdaj mature
    To jedno, a drugie to...
    że w Łodzi zarezerwowane jest miejsce dla elity.
    Ja nigdy nie próbowałem, ale pewnie jak skończę szkołę w W-wie (a zaczynam w październiku ) to pewnie będzie ambicja, żeby spróbować i tam. Chyba, że odrazu zwieję 'na zachód' i tam rozpocznę dalszą cześć edukacji, bo miałem już taką okazję, ale w końcu wróciłem do PL żeby na początek zrobić coś tutaj
    Się okaże czy dobrze uczyniłem...
    Jeśli chodzi o szkoły filmowe w PL, to ogólnie cieńko ??:
    Szukaj na www.stopklatka.pl/edukacja
    Tam są namiary na wszystkie szkoły.
    Co do opinii na temat PWSFTviT to musisz szukać na jakiś forach studenckich..., ale jedno jest pewne że to topowa uczelnia, bodaj najstarsza i z tradycją

PS. Zapoznaj się z wymogami dotyczącymi egzaminów. Wiem, że w Łodzi to żeźnia. Tego nie da się nauczyć w jedne wakacje. Trza po prostu w tym siedzieć. Wiesz, jak to środowisko filmowe; zeschizowane czasami. Przekonałem się o tym już na egzaminach do mojej skromnej szkoły.
    Jeśli chodzi jeszcze o PWSFTviT, to kolega 'ze wsi' po studium fotograficznym, nie dał rady się tam załapać. A próbował chyba ze dwa lata :-?
    Na początek polecam lekturę http://www.aeroscope.pl/kompendium.html, no i kup sobie jakąś kamerkę. Niekoniecznie MiniDV. W zasadzie to temat rzeka. Jak masz na co wrzucać bez problemu materiał analogowy to w zupełności na początek starczy Ci SVHS, lub VHS. Poszukaj na allegro , bo ja Ci swoich nie sprzedam :cool: , bo są jakby już przyklejone do ręki...

W każdbym badź razie życzę powodzenia...
    Ostatnio edytowane przez Zielony ; 07-08-2005 o 05:36

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Marcingreen, z tego co piszesz wydaje mi sie ze konczyles Studium Foto w Piotrowicach, prawda to li ? Jesli tak to poslij mi na priv jakies wskazowki, trudno jest sie tam dostac ? jak dobre trzeba miec zdjecia o ile wogole trzeba je miec mam rozmowe kwalifikacyjna 25 sierpnia i sie probuje przygotowywac...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    Marcingreen, z tego co piszesz wydaje mi sie ze konczyles Studium Foto w Piotrowicach, prawda to li ?
    Mów mi ZIELONY , bo prościej
    Nie wiedziałem, że zagoszcze tu na dłużej a teraz nie wiem czy nicka można zmienić. Jeśli można to fajnie, a jeśli nie to palca sobie nie obetne

Tak się składa, że nie skończyłem szkoły o której wspominasz, bo nawet takowej nie zaczynałem. Źle skojarzone fakty
    Do Łodzi to się pewnie będę wybierał, ale najpierw muszę skończyć 'to coś' w W-wie. Zaczynam już niebawem

Uprawnienia umieszczania postów