Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: UWAGA NIEUCZCIWY SPRZEDAWCA - paczka

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jaja kolego przesadziles.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

airborne
    Guest

Domyślnie

Umowa to umowa, nawet gdy jest slowna to prawnie wiazaca. Nie ma co zakladac, ze ktos traktuje ja swobodnie bo to jest niepowazne podejscie. Inna sprawa to pisanie o tym w pierwszym odruchu na forum.

Domyślnie

Tu się zgodzę. Koleś się umawiał więc do czegoś się zobowiązał, jeśli nie potrafi się wywiązać to niech nic nie sprzedaje. Dziwi mnie tak żarliwa obrona sprzedającego przez "stare wygi". Wina jak zawsze leży gdzieś po środku
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airborne Zobacz posta
    Umowa to umowa, nawet gdy jest slowna to prawnie wiazaca.
    Przyjadę do ciebie jutro, albo może w sobotę i może kupię twoje auto, a może nie. Mamy umowę? Ty chyba masz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Przyjadę do ciebie jutro, albo może w sobotę i może kupię twoje auto, a może nie. Mamy umowę? Ty chyba masz...
    nie no bez przesady, zresztą kończmy ten temat bo to dalsza kontynuacja staje się bezsensowna
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Domyślnie

Jeżeli Ty zrobiłeś to na podstawie ustaleń, że ja mam to auto i że chcę sprzedać to ... TAK - mamy umowę. Umowę chociaż by do tego żeby sie stawić w miejscu spotkania w umówionym miejscu i czasie.

Czy idąc na browarka ze znajommi, też potwierdzasz to notarialnie :-D no bo jak "nie_znajomy" to można spokojnie olać ?

A to że autor wątka nie sprawdził/upewnił/odczytał intencji to inna sprawa.

Pozdrawiam
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

airborne
    Guest

Domyślnie

nie rozumiem co chciales pokazac tym przykladem?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Wy tu sobie gadu-gadu, a kolega arrow99, mimo, że logował się dziś o 11 na forum, to jakoś nie odnosi się do Waszych dyskusji Proponuję zamknąć wątek, skoro sam zainteresowany przestał być zainteresowany.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Wy tu sobie gadu-gadu, a kolega arrow99, mimo, że logował się dziś o 11 na forum, to jakoś nie odnosi się do Waszych dyskusji Proponuję zamknąć wątek, skoro sam zainteresowany przestał być zainteresowany.
    gdyby mógł coś mądrego dodać to pewnie by dodał. Walnął gafę i teraz się zastanawia, czy następnym razem zrobiłby to samo

Cytat Zamieszczone przez airborne Zobacz posta
    nie rozumiem co chciales pokazac tym przykladem?
    A mi się to stwierdzenie piekielnie podoba. Mówicie o wzajemnie poważnym traktowaniu, a ten przykład pokazuje, że życie to życie i zdrowego rozsądku nic nie zastąpi.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Coś już napisał

Domyślnie

Witam.
    Pozwole napisać, bo to o mnie.
    Popołudniu dostałem telefon od pana arrow99, że chce przyjechać, obejrzeć i ewentualnie kupić sprzedawany przezemnie obiektyw.
    Miał przyjechać jeszcze tego samego dnia wieczorem, lub jak się niewyrobi ewentualnie następnego dnia, również wieczorem.
    Obiektyw chciałem sprzedać i gdyby do spotkania doszło tego samego dnia, zostałby sprzedany. Pan arrow99 nie dotarł pierwszego dnia, nie uzyskałem także żadnego potwierdzenia przyjazdu w dniu następnym.
    W nocy doszło do zmiany decyzji, że obiektyw chwilowo zostaje jeszcze u mnie - mam do tego prawo, jednakże było już za późno by ewentualnie dzwonić do pana arrow99.
    Drugiego dnia wstałem koło południa, telefon faktycznie mi się rozładował i przeczytałem majla z godziny 9, że pan arrow99 jest już w drodze do mnie i prosi o miejsce w którym możemy się spotkać....Nietety było już za późno, by prostować...
    Przeprosiłem dwukrotnie już majlowo pana arrow99 za zaistniałą sytuację i to od razu!!!!, trochę mojej winy w tym jest, trochę się niedogadaliśmy. Niestety, różne sytuacje w życiu wynikają....
    TYLE w temacie, sprostowania dalszego i polemiki z mojej strony nie będzie.
    Pozdrawiam i przepraszam arrow99 raz jeszcze.
    KP

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów