Witam! Pozwoliłem sobie napisać posta w tym dziale ponieważ chciałem ostrzec was przed nieuczciwym sprzedawcą. Sytuacja wydarzyła się jakieś tydzień temu. Szukałem szkła canon makro 100mm f2.8 i trafiłem na użytkownika 'paczka', który chciał sprzedać takie szkiełko. Od razu zadzwoniłem do niego i powiedział mi, że jeszcze je posiada i chce sprzedać. Umówiłem się, że jeżeli nie przyjadę w dzień w którym dzwoniłem to będę następnego dnia rano. Oczywiście powiedział ze zaraz zdejmie posta z forum i że mogę przyjechać. Przyjechałem 150 km do Bełchatowa i niestety zero kontaktu ze strony sprzedającego, który od samego rana miał wyłączony telefon. Czekałem 3 godz aż włączy telefon, w końcu mój limit czasowy się wyczerpał i musiałem wracać z pustymi rękoma do domu.
Napisałem mu maila z pytaniem dlaczego nie odbierał moich telefonów i dostałem taką oto odpowiedź:
''Dopiero po nocce wstałem i przeczytałem majla.
Mam telefon rozładowany, włacze go dopiero wieczorem, jak łądowarke pożycze,bo została w pracy.
I pojawia się mały problem, gdyż niestety na razie odkładam decyzję o sprzedazy obiektywu.
Mam tylko nadzieję, że nie zrobiłem kłopotu i nie jechał Pan do bełchatowa specjalnie po niego....Z rozmowy telefonicznej wydedukowałem, że będzie Pan dopiero wieczorem.
Moja Pani mi póóxnym wieczorem obiecała, że pożyczy mi kasę - dlatego na razie go nie sprzedaję, jednak okazało się to dopiero późno wieczorem, dlatego nie dałem znać.
Przepraszam bardzo za kręcenie...''
Sprzedawca jest nieuczciwy, umawia się najpierw a następnie próbuje wykręcić od odpowiedzialności.