Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Teren prywatny brak oznaczenia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JackC Zobacz posta
    Natomiast próba użycia dyktafonu przy słuchaniu świadka, może być źle odebrana przez policjantów, gdyż od razu pokazujesz, że coś jest nie tak w zeznaniu i zamiast normalnie przyjąć zgłoszenie mogą robić niepotrzebny cyrk.
    Przecież nie każę go na wierzchu trzymać tylko w saszetce czy jakoś tak, nagrywać siebie możesz i nie musisz nikogo informować o tym fakcie

Co do zgłoszenia (nawet poza protokołem), że w trakcie zajścia grożono śmiercią to jest to dość ryzykowna zagrywka, gdyż za groźby karalne Policja ma obowiązek dać zgłoszenie do Prokuratury.
    I potem może być ciężko w Sądzie. Kara za groźby karalne jest dużo wyższa niż za nieuprawnione wylegitymowanie. To samo za fałszywe zeznania.
    nie mówię żeby poza protokołem zgłaszać że gość karalnie groził tylko że wygląda na to że coś to złomowisko mi nie pasuje i że gość za bardzo tego broni - czyli w domyśle zasugerować że coś tam trefnego jest , a co gość krzyczał to ani on nie jest w stanie udowodnić ani kolega - więc słowo przeciw słowu - a kolega może się bać bo mają jego dane na kopii dowodu i mogą przyjść się mścić albo coś - zawsze może się bać albo jeden krzyczał że go "zbije" a ten źle go zrozumiał i usłyszał że "zabije"- ale wydrzeć portfela nie da się tak sobie, więc siły musieli użyć, więc skoro wyrwali portfel i zabrali dowód to jest coś na rzeczy - normalny człowiek by policję wezwał a "ci tam panie władzo to jakieś bandziory chyba" :-D

Tak, czy siak warto ponownie zjawić się na posterunku i ponowić zgłosznie.
    no do tego moja rada się sprowadza, bo dodatkowo zwróci uwagę, zabezpieczy kolegę a i gościowi się ciepło zrobi
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Gościowi za zabranie i sfotografowanie dowodu i niepotrzebne nerwy nie można odpuścić, gdyż potem różnie może być. Tylko wszystko należy zręcznie robić .

Arturs - odezwało się tutaj moje zboczenie zawodowe, gdyż w takim przypadku to ja bym z przyzwyczajenia faceta wylegitymował, spisał a jakby nie chciał wpuścić to zaraz zrobiło by się żółto, niebiesko i czerwono . A dopiero potem przypomniałbym sobie, że chodziło o fotki. Aha - nie pracuje w policji.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Gościowi za zabranie i sfotografowanie dowodu i niepotrzebne nerwy nie można odpuścić, gdyż potem różnie może być. Tylko wszystko należy zręcznie robić .

Arturs - odezwało się tutaj moje zboczenie zawodowe, gdyż w takim przypadku to ja bym z przyzwyczajenia faceta wylegitymował, spisał a jakby nie chciał wpuścić to zaraz zrobiło by się żółto, niebiesko i czerwono . A dopiero potem przypomniałbym sobie, że chodziło o fotki. Aha - nie pracuje w policji.
    to się pochwal gdzie pracujesz bo nic mi się nie nasuwa..
    ale wnioskuję że się ze mną zgadzasz :-D
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    to się pochwal gdzie pracujesz bo nic mi się nie nasuwa..
    Mi też

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Mi też
    Wow......dawno tak krótkiego postu nie pisałem
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 07-05-2009 o 00:42 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów