Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Stało się! Kupiłam 350D

Początki nałogu

Domyślnie Stało się! Kupiłam 350D

Stało się! Kupiłam 350D! W jednym z wątków na tym forum tak mnie zdołaliście przekonac, że decyzja zapadła i kupiłam 350D. Wszystko działa, nie ma wypalonych pikseli ostrość jest OK - zwłaszcza jak sobie ustawiłam set1 z sharpness na +2 . Kupowałam w realnym sklepie dostałam fakturę i gwarancję - wszystkie numerki się zgadzają. mam tylko takie jedno pytanie/ wątpliwość - otóż do zestawu body + obiektyw dostałam jeden druk gwarancji - czy tak ma być? Pytam, bo w domu kiedy czytałam instrukcję dowiedziałam się z niej, że w skład zestawu handlowego wchodzi......... mnóstwo elementów w tym osobna instrukcja na body i osobna na obiektyw? Tak się zastanawiam - na fakturze mam napisane 350D + obiektyw 18-55 gwarancja jest wazna z fakturą - zatem może wsio jest OK a przekłamanie w instrukcji wynika z tłumaczenia - może gdzies w Europie lub Azji - sprzedają inaczej? Jakie są Wasze doświadczenia (pytam tych, którzy kupili Kit z polską gwarancją) - czy mam bombardoważ sklep, że zapomnieli mi dać jednego druczka czy też wszystko jest OK.

Bywalec Awatar GoTo
    Miasto
    Ząbki, mazowieckie

Domyślnie

Gratuluję! :smile:
    I cieszę się razem z Tobą, szczególnie że dziś (a właściwie już wczoraj) stałem się szczęśliwym posiadaczem 300D :-D
    Też kupiłem w realnym sklepie z fakturą i gwarancją i w gwarancji napisane mam że to 300D KIT (co zgodne jest z oznaczeniami na kartonie), a na fakturze 300D + obiektyw 18-55 KIT - myślę, że to normalne, w tym przypadku przedmiotem sprzedaży jest zestaw body + obiektyw, a nie oba te przedmioty oddzielnie.
    EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
    Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
    Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Gratuluje i czekamy na wrazenia, moze jakies przykladowe fotki?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

gwarancja w zestawie KITowym wystepuje w formie pojedynczej, zas na fakturze w wiekszosci przypadkow opisane jest co wchodzi w sklad zestawu

na gwarancji powinny byc wypisane numery seryjne aparatu oraz obiektywu.. chociaz byc moze to zalezy od sklepu.. my w sklepie piszemy oba numery

Domyślnie

gratulujemy i [cytat] przykro nam z powodu Twoich wydatków...

Początki nałogu

Domyślnie

Numery seryjne obiektywu? Własnie patrzyłam ale nigdzie takowych nie mogę dojrzeć. Co do numeru seryjnego body to mam zgodność - są identyczne na pudle i body. Skoro piszecie, że jest jeden druczek to widocznie tak ma być, bo własciwie to nie wiem ale w Polsce chyba nie sprzedaje się tego aparatu w postaci body wyłącznie (z polską gwarancją Canona) więc jest oczywiste że druk jest do zestawu - zresztą sprzedawca wyjął go z pudełka więcej druczków tam nie było więc utwierdza mnie to w przekonaniu, że jest OK.
    Co do wrażeń to pewnie zbyt wcześnie ( i pewnie jak przyjdzie na nie pora to założę osobny wątek - to się zdziwicie!) ale tak na gorąco: wcale nie trzeszczy jak wielu pisze, wcale nie sprawia wrażenia totalnej tandety, ostrzy całkiem całkiem, choć dopiero od f5, jest szybciutki, niestety jednak malutki - zbieram na grip :wink: , i jak na razie po jakiejś setce zdjęć wydaje mi sie, że AWB działa Ok a na pewno lepiej niż ustawienia typu chmurka itp. Piszę, że mnie ten WB dziwi, bo we wszystkich testach i recenzjach piszą, że AWB sobie nie radzi - na razie stierdzam, że jest odwrotnie. Acha od wczoraj przestałam czytać testy i porównania - ostatni jaki przeczytałam w empiku wczoraj po zakupie dotyczył D50 (tez rozważałam) i juz w tytule piszą "dobry ale za drogi" - generalnie bez entuzjazmu... To mnie dodatkowo utwierdziło w przekonaniu, że 350D to dobry wybór!
    Pozdrawiam TOKIN(ka)

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    Numery seryjne obiektywu? Własnie patrzyłam ale nigdzie takowych nie mogę dojrzeć.
    Nr-y? Są - są... U mnie na kicie :P są od spodu obiektywu w pozycji wręconej do aparatu-na pierścieniu przy części wkręcanej do body (ale nie od środka). Najlepiej je widać patrząc pod światło. Bo tak patrząc na wprost mogą być faktycznie gorzej widoczne. Zresztą co tam... Prosze oto zdjęcie zapożyczone z http://www.dpreview.com/
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez marko-wroclaw ; 06-08-2005 o 12:27
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Początki nałogu

Domyślnie

No fakt. Teraz dojrzałam numer również na obiektywie. Jest wytłoczony inaczej niz na body i faktycznie dośc trudno go wypatrzyć - zwłaszcza jak się nie wie gdzie szukać.

Uprawnienia umieszczania postów