nie nie mój wybór jest przemyślany w 100 %. Przeglądnąłem sobie wszystkie zdjęcia które do tej pory robiłem na "imprezach" i na cropie wyglądało to tak że prawie połowa zdjęć była na 18mm czyli na ff będzie to coś jak 28,8. Wiem też że brakowało mi bardzo w ciasnych pomieszczeniach szerokości więc na pewno wykorzystam szerszy zakres tego szkła. Mogłem wybrać za miast niego 35l lub 24l no ale uniwersalność zwyciężyła. W niedalekich planach jest też zakup 85mm. Ale tu jeszcze mam czas na decyzję bo waham się między sigmą 1,4 a znanym najbardziej pewnym i sprawdzonym canonen 1,8. Do zabawy zostaje mi moja 50 1,8 której nie warto sprzedawać tylko zajechać do końca
. No i sigma 70-300 do zabawy bo kryje ff. W przyszłości ale to już plany za rok 135L a za dwa lata moje marzenie na spacery 70-200 2,8 is IIL plus 2xCanon Extender 2x
Więc wszystko już sobie poukładałem w łepetynie. Póki co wszystko idzie zgodnie z planem i kiedyś na pewno pochwalę się zestawem moich marzeń
Odnośnie pierwszej sprawy to dobrze by było pojechać.. , ale jest jedno małe ale.... Jeśli coś mi się nie spodoba w tym sprzęcie ( mimo to że już miałem go w rękach i kupuję z pełną świadomością ) to mam 10 dni na zwrot przy zakupie przez internet. Kupując stacjonarnie omija mnie taka możliwość... A nie zawsze wszystko wyjdzie na miejscu przy zakupie. Odnośnie drugiej sprawy to masz rację w 100% . Ja jak będzie sprzęt ok pochwalę się na forumchyba że wciągnie mnie robienie zdjęć tak że o Was zapomnę hehe
--- Kolejny post ---
O to właśnie chodzi o tą 16-35 że nie mają, więc zakup u nich i tak mnie nie urządza stracę na paliwo 100 bo tyle muszę wydać do najbliższego ich sklepu. Kupię samo body a szkło i tak przyjdzie kurierem. Myślę że to nie najlepszy pomysł. Ogólnie znam ich troszkę.. Sigmę kupiłem w Ostrołęce ale tam już nie ma tego sklepu. A body oglądałem w Białym... mogłem sobie nawet popstrykać trochę .. Zapasów większych raczej nie mają więc pewnie był by to wystawowy aparat chyba że wcześniej zamówił bym zapakowany oryginalnie. Za dużo zachodu z nimi![]()