Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Co, gdzie i za ile?

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Co, gdzie i za ile?

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Nie za szeroki zakres sobie wybrałeś na podstawowe szkło?
    nie nie mój wybór jest przemyślany w 100 %. Przeglądnąłem sobie wszystkie zdjęcia które do tej pory robiłem na "imprezach" i na cropie wyglądało to tak że prawie połowa zdjęć była na 18mm czyli na ff będzie to coś jak 28,8. Wiem też że brakowało mi bardzo w ciasnych pomieszczeniach szerokości więc na pewno wykorzystam szerszy zakres tego szkła. Mogłem wybrać za miast niego 35l lub 24l no ale uniwersalność zwyciężyła. W niedalekich planach jest też zakup 85mm. Ale tu jeszcze mam czas na decyzję bo waham się między sigmą 1,4 a znanym najbardziej pewnym i sprawdzonym canonen 1,8. Do zabawy zostaje mi moja 50 1,8 której nie warto sprzedawać tylko zajechać do końca . No i sigma 70-300 do zabawy bo kryje ff. W przyszłości ale to już plany za rok 135L a za dwa lata moje marzenie na spacery 70-200 2,8 is IIL plus 2xCanon Extender 2x Więc wszystko już sobie poukładałem w łepetynie. Póki co wszystko idzie zgodnie z planem i kiedyś na pewno pochwalę się zestawem moich marzeń

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Jeśli robisz zakupy za tyle kasy może warto podjechać mimo sporej odległości, będziesz spokojniejszy.
    Druga sprawa - jeśli ktoś kupuje coś i wszystko jest ok to nie pisze o tym na forum. Jeśli natomiast coś nie gra od razu mamy stosowny wątek np. na canon-board stąd można odnieść wrażenie, że spory odsetek sprzętu jest od razu obarczony wadami fabrycznymi itp. W 90% pierwszy lepszy egzemplarz z półki będzie zadowalający.
    Odnośnie pierwszej sprawy to dobrze by było pojechać.. , ale jest jedno małe ale.... Jeśli coś mi się nie spodoba w tym sprzęcie ( mimo to że już miałem go w rękach i kupuję z pełną świadomością ) to mam 10 dni na zwrot przy zakupie przez internet. Kupując stacjonarnie omija mnie taka możliwość... A nie zawsze wszystko wyjdzie na miejscu przy zakupie. Odnośnie drugiej sprawy to masz rację w 100% . Ja jak będzie sprzęt ok pochwalę się na forum chyba że wciągnie mnie robienie zdjęć tak że o Was zapomnę hehe

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    A nie myślałeś o seciówce na f..., body mają tansze o jakieś 100 zł, jakbyś płacił na miejscu kartą z jakimś bonusem (są takie karty), to mogłoby wyjść jeszcze troszeczkę taniej, do tego przyjdziesz na miejsce pooglądasz, włączysz, tyle że nie mają oni jak widzę 16-35
    Ja kupowałem u nich swoej 6d i byłem bardzo zadowolony zarówno z ceny jak i obsługi, przyznam, że miło mnie zaskoczyli, bo w ostatniej chwili praktycznie ich sprawdziłem.
    O to właśnie chodzi o tą 16-35 że nie mają, więc zakup u nich i tak mnie nie urządza stracę na paliwo 100 bo tyle muszę wydać do najbliższego ich sklepu. Kupię samo body a szkło i tak przyjdzie kurierem. Myślę że to nie najlepszy pomysł. Ogólnie znam ich troszkę.. Sigmę kupiłem w Ostrołęce ale tam już nie ma tego sklepu. A body oglądałem w Białym... mogłem sobie nawet popstrykać trochę .. Zapasów większych raczej nie mają więc pewnie był by to wystawowy aparat chyba że wcześniej zamówił bym zapakowany oryginalnie. Za dużo zachodu z nimi
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Dobrze piszesz maciek12ss i zgodzę się w 100% z tym co napisałeś wyżej.
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

maciek12ss Jesli cchesz by jednak sprzedawca ci przetestowal przed wyslaniem, to wiedz ze jest taki sklep?

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

mam bardzo dobre doświadczenia przy zakupie nowego jak i używanego sprzętu
    fotoaparaciki.pl

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

emm jest botem wiec z nim nie pogadasz

Domyślnie Co, gdzie i za ile?

Ze tak wtrace: prawo zwrotu przysluguje tylko wtedy, kiedy kupujecie od firmy na odleglosc
    Osoba prywatna nie ma takiego obiwiazku

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Szukam sprzętu Sirui: statywu T-2004X lub N-2004 oraz głowicy K-20X lub K-30X.
    W Polsce praktycznie niedostępne. Kilka miesięcy temu można je było kupić w cenach: T-2004X - 360 zł, N-2004 - 475 zł, K-20X - 333 zł, K-30X - 360 zł, i wiele więcej nie chciałbym zapłacić.
    Gdyby ktoś przypadkiem trafił gdzieś na ww. produkty, może podczas buszowania w sieci, na eBayu itp., bardzo proszę o informację.

Pomocy ! Może ktoś zna dobrze wyposażony sklep w warszawie ze sprzętem studyjnym ? Ma być tanio i być wszystko Chce jechać w następnym tygodniu i skompletować wszystko do mini studia.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

nikt nic nie podpowie ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Sprawdź w MultiFoto.pl - akcesoria fotograficzne . Robiłem u nich zakupy i było (jak dla mnie ) ok. Jeżeli czegoś nie było akurat pod reką, to ściągali w ciągu 1-2 dni (bez pobierania zaliczki)
    Uprzedzając potencjalne pytania/aluzje - nie jestem pracownikiem, właścicielem etc. tego sklepu

Pozdrawiam
    Mariusz

7D, 5D, 100 24-105; 70-200

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów