Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Co, gdzie i za ile?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piastów

Domyślnie Co, gdzie i za ile?

Nie bardzo wiem gdzie umieścić ten temat ale to chyba będzie najlepsze miejsce.
    Każdy z Was kupował gdzieś swój sprzęt i pewnie się naszukał w sieci żeby dostać najtaniej, najlepiej i najpewniej... i w związku z tym mam pomysł.
    Piszmy gdzie coś kupiliśmy, znaleźliśmy jakiś fajny sklep, sprzedawcę itd.
    Wiem że pojawia się to w różnych miejscach forum więc może skumulujemy i ułatwimy następnym. A i piszcie też oczywiście za ile i czy jest możliwość faktury (dla niektórych ma to znaczenie)

Ja od ponad 3 tygodni szukałem apaartu, obiektywu ,,, a ostatnio lampy i poszukiwania wypadły następująco:
    Aparat 300D Body (wersja Digital Rebel) za 4270 (brutto) www.polusa.com
    KIT za 4739. Była też możliwość bez faktury za Body za 3900. U nich można też kupić z fakturą 420 EX za 970PLN i ostatnio slyszałem o gripie do 300D za 490 z fakt i 420 bez.
    Ogólnie bardzo dobry i kompetentny kontakt - POLECAM

Obiektywy - najniższe ceny znalazłem na www.interfoto.com.pl.
    Ja chcę wziąć Sigmę 70-300 /4-5.6 APO Super Macro II za 1000 PLN (z fakturą - nowy)
    Lampy - myślę nad Sigma EF-500 DG Super za 1050 PLN (z fakturą)
    Tu nie mogę jeszcze wydać opini ale z kontaktu mailowego wydaje się że OK. A może ktoś z Was już u nich kupował?
    Baterie oczywiście na Allegro (i nieorginalne) i chyba Batimex (blisko) 75PLN
    No a pamięci kupię w hurtowni - Kingston CF II - 256 MB za ok 250 PLN
    Canon EOS 300 D, Canon 18-55 3.5/5.6, Sigma 70-200 2.8 EX HSM, APO telekonwerter Sigma 2x EX
    lampa Sigma EF-500 DG Super. CF II 256
    w sferze przyszłych zakupów Soligor 100/3.5 Macro

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Co, gdzie i za ile?

Cytat Zamieszczone przez novaczek
    Obiektywy - najniższe ceny znalazłem na www.interfoto.com.pl.

Tu nie mogę jeszcze wydać opini ale z kontaktu mailowego wydaje się że OK. A może ktoś z Was już u nich kupował?
    Na grupach foto i foto.cyfrowa bylo juz troche o interfoto. Jest to ogolnie polecan sprzedawca-sprowadzacz (tzw TIP -Tani Importer Prywatny) ktory sprzedaje rowniez na warszawskiej gieldzie foto.
    Jest polecany ale pod kilkoma warunkami:
    - odbior osobisty bo potrafi wyslac sprzet uzywany upierajac sie ze to nowy
    - nie kupywac sprzetu uzywanego u niego bo bywa mocno zaniedbany/uszkodzony (czyli nie dzialajacy).

Co do cen z interfoto... Tommy_J ma porownywalne ceny, ale ja nie obawiam sie u niego z wysylka kupic 8)

Teraz co do mojego sprzetu:
    cen dokladnych niestety nie bede pamietal, zreszta niektore kupywalem juz pol roku temu wiec ceny sie zmieniaja... dlatego wszedzie pisze "ok"

10D, Tamron 28-75, Canon 50 1.8 , Sigma 18-50 : Tommy_J , 10D za ok 6500, Tamron za ok 1850, Sigma za ok 600, 50 1.8 za ok 400.
    70-210 w styczniu kupowany na Allegro - 750zl+przesylka.
    Speedlite 420 EX i 1GB MD - ok 1,5 roku temu kupywane na Allegro, 420EX za ok 750+ przesylka, 1GB za ok 800 + przesylka.
    Softbox Lumiquest: www.raysfoto.pl, ceny nie pamietam, ok 140zl chyba.
    128MB CF - jedna za 120zl na Allegro, druga za 149zl w MediaMarkt (musialem bom cipka zapomnial wziac karty z plecaka a sprzet mialem i fotki chcialem robic).
    Torba foto - Tommy_J okazyjnie uzywana za ok 300zl
    20GB databank - uzywany od kolego z forum p13ka ok 900zl

Planowane:
    Sigma 70-200 2.8 i TC 2x Sigmy oraz grip i wezyk do 10D - Tommy_J odpowiednio ok 3200zl, ok 800zl, ok 900zl i ok 300zl
    Statyw Manfrotto i glowica - Piotr Kubat z Fotoputto na Chelmskiej, Warszawa , ceny ok 550zl statyw ok 220zl glowica.
    Plecak Orion AW - www.fotomax.waw.pl cena ok 550zl

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Domyślnie Odp: Co, gdzie i za ile?

Witam. Poszukuję jakiegoś paska biodrowego z futerałami na obiektywy, coś na styl kabury. Jak robię zdjęcia po weselach to zazwyczaj idę do stolika i zmieniam obiektyw a chciał bym mieć pod ręką je. Istnieje coś takiego? Gdzie kupie?
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Witam. Mam pytanie. Za tydzień chcę zamówić owe body 6d i szkło 16-35 IIL z cyfrowo.pl . Zakup będzie oczywiście przez internet. No i teraz sedno sprawy czy wie ktoś czy można kogoś tam poprosić o sprawdzenie szkła odnośnie ff/bf i w ogóle o to że by wybrał jakiś lepszy egzemplarz? Czy po prostu wysyłają pierwszy lepszy z półki ? Jak ktoś ma jakieś informacje to był bym wdzięczny za odpowiedź w tym wątku..
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Witam. Mam pytanie. Za tydzień chcę zamówić owe body 6d i szkło 16-35 IIL z cyfrowo.pl . Zakup będzie oczywiście przez internet. No i teraz sedno sprawy czy wie ktoś czy można kogoś tam poprosić o sprawdzenie szkła odnośnie ff/bf i w ogóle o to że by wybrał jakiś lepszy egzemplarz? Czy po prostu wysyłają pierwszy lepszy z półki ? Jak ktoś ma jakieś informacje to był bym wdzięczny za odpowiedź w tym wątku..
    Kiedyś kupiłem z cyfrowo.pl Canona 500D. Potem kupiłem C85mm i C70-200mm. Nikt mi nie sprawdzał ani ja nie pytałem czy prosiłem. Działały bardzo dobrze na 500D jak i teraz działają na 6D rewelacyjnie. Ja bym brał i się nie bawił w takie działania.
    Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez teo5ooD Zobacz posta
    Kiedyś kupiłem z cyfrowo.pl Canona 500D. Potem kupiłem C85mm i C70-200mm. Nikt mi nie sprawdzał ani ja nie pytałem czy prosiłem. Działały bardzo dobrze na 500D jak i teraz działają na 6D rewelacyjnie. Ja bym brał i się nie bawił w takie działania.
    Super w takim razie . Tu na forum w ogóle sklep cyfrowo.pl ma dobre opinie. Ale wiesz jak jest to mój pierwszy tak gruby zakup. Dla mnie to jest bardzo dużo kasy dlatego trochę panikuję
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Super w takim razie . Tu na forum w ogóle sklep cyfrowo.pl ma dobre opinie. Ale wiesz jak jest to mój pierwszy tak gruby zakup. Dla mnie to jest bardzo dużo kasy dlatego trochę panikuję
    Też przez to przechodziłem. Ale jak być coś nie tak było z cyfrowo.pl nie ma problemu, odsyłasz, wymieniają i działa 6D dobry wybór, sam go posiadam od 4 miesięcy

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Witam. Mam pytanie. Za tydzień chcę zamówić owe body 6d i szkło 16-35 IIL z cyfrowo.pl ...
    Nie za szeroki zakres sobie wybrałeś na podstawowe szkło?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Jeśli robisz zakupy za tyle kasy może warto podjechać mimo sporej odległości, będziesz spokojniejszy.
    Druga sprawa - jeśli ktoś kupuje coś i wszystko jest ok to nie pisze o tym na forum. Jeśli natomiast coś nie gra od razu mamy stosowny wątek np. na canon-board stąd można odnieść wrażenie, że spory odsetek sprzętu jest od razu obarczony wadami fabrycznymi itp. W 90% pierwszy lepszy egzemplarz z półki będzie zadowalający.
    Miłego dnia
    moja www

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A nie myślałeś o seciówce na f..., body mają tansze o jakieś 100 zł, jakbyś płacił na miejscu kartą z jakimś bonusem (są takie karty), to mogłoby wyjść jeszcze troszeczkę taniej, do tego przyjdziesz na miejsce pooglądasz, włączysz, tyle że nie mają oni jak widzę 16-35
    Ja kupowałem u nich swoej 6d i byłem bardzo zadowolony zarówno z ceny jak i obsługi, przyznam, że miło mnie zaskoczyli, bo w ostaniej chwili praktycznie ich sprawdziłem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów