Cytat Zamieszczone przez kopytko
W sumie to co do FF/BF myślę że jest podobnie jak napisałeś i to rozdmuchany temat a FF/BF często wynika z błędów ludzkich.
Noż i przecież to właśnie próbuję wszystkim wkoło mówić od roku! Cytując sam siebie: zanim poszedłem ze swoim 10D do serwisu przez pół roku upewniałem się, że to na pewno nie wina "błędu operatora", uczyłem się aparatu, co więcej, przy tej okazji robiąc sporo fajnych (=sprawiających mi frajdę) zdjęć. Dopiero po dłuższym czasie stwierdziłem: "dobra, ale trzeba by coś z tym w końcu zrobić".
Co do dyskusji i mojego stwierdzenia na teamt "prącia" to wynikać mogło z "gorącej atmosfery" itd. itp. Niemniej jednak PRZEPRASZAM za to stwierdzenie, choć tak to odbieram.
Ależ nie ma za co Jakby było, to byś zobaczył w swoim poście czerwony napis CENZURA
Acha co do 100-400L i 200-400VR i różnic w cenie: oba mają stabilizację obrazu są świetnie wykonane, a to że nikkor droższy to pewnie dlatego że jest też troszę jaśniejszy: jednak to 2.8 i tu 100-400L się nie umywa wcale :P
Jakby ten 200-400 był rzeczywiście f/2.8 to 10kCHF nie byłoby wcale wygórowaną ceną