Cytat Zamieszczone przez kopytko
co FF/BF nie zgadzam się w N jest tego o wiele mniej niż w C - wiem z praktyki, a nie z "plotek"
Aha, a kilometrowe wątki o kluczach imbusowych na forum Nikona to pisały krasnoludki Moim skromnym zdaniem proporcje użytkowników narzekających na FF/BF są dokładnie takie jak proporcje w udziale tych body w rynku. Czyli "jeden do kilku".

Także porządna współpraca z lampą, D70 konkurujący z 10D i 300D zostawiał je daleko w tyle, 20D jest poprawiony w tej kwestii, ale poczekajmy na odpowiedź Nikona na to body (D200)
Tak, poczekamy to dobre określenie Ale tak jak napisałem na poczatku - tak, Nikon od samego początku "got it right" a Canon przekombinował.

Canon odszumia w aparacie od razu - żeby klijentela robiła ach i och, natomiast Nikon tego nie robi - jak chcesz to sobie je usuń później - i ja to podejście wolę. Wystarczy spojrzeć na D50 gdzie Nikon zastosował troszkę Canonową taktykę.
I zaryzykowałbym twierdzenie, że będzie ją stosował nadal, również w nowych profesjonalnych body. Jeśli nawet nie z przyczyn merytoryczny, to marketingowych - bo firma ma zarabiać $$$, a nie robić dobre produkty

Dyskusje typu "mój lepszy mój" są na poziomie kompleksu małego prącia. Aha tego typu rzeczy nie uświadczysz na forum Nikona, bo za próbę takich gadek jest out of forum, o czym niektórzy się przekonali
I trollowanie tutaj też staramy się tępić - w tym wątku wyleciało już chyba 2/3 postów, a już widzę następnego kandydata do cenzury Ale sensownie podyskutować można chyba na kazdy temat?