Damn!Zamieszczone przez muflon
Szkoda, że to nie ja pierwszy napisałem ;-)
Do Domin-Q: Tylko mi nie mów, że jpg/tif po konwersji z .cr2 w aRGB jest przesycony![]()
Damn!Zamieszczone przez muflon
Szkoda, że to nie ja pierwszy napisałem ;-)
Do Domin-Q: Tylko mi nie mów, że jpg/tif po konwersji z .cr2 w aRGB jest przesycony![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-09-2005 o 08:23
Domini-Q a pochwalisz się tym teścikiem, czy dalej będziemy rozmawiać o niczym?
POCHWALĘ SIE TEŚCIKIEM TYLKO NARAZIE Z TRUDEM ZNAJDUJE CZAS ŻEBY ODPISAĆ.
KOŃCZE SWÓJ UDZIAŁ W TEJ DYSKUSJI. NARAZIE.Tylko mi nie mów, że jpg/tif po konwersji z .cr2 w aRGB jest przesycony
EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.
Kończe bo mi argumentów brak, jak będę miał czas to wrzucę foty.
EOS 350D + KIT EF-S 18-55 3.5-5.6 II + Hoya UV, EF 50 1.8 II + Marumi MC-UV, 2 x Kingston ELITE PRO 1GB, Statyw Velbon DF-60 i wiele chęci.
Zamieszczone przez Domini-Q
Adobe Camera RAW ma inne algorytmy czytajace Canona i inne Nikona. Canona czyta poprawniej (bo na podstawie specyfikacji Canona) , Nikona sie domysla bo Nikon zamknal swojego NEFa, znaczy nie udostepnil specyfikacji itp choc sie miesza ciagle w tym temacie ale taki jest stan z D70 czy D50 na przyklad.
To z jednej strony.
Z drugiej strony powiem brutalnie: albo powinienes miec sporo lepsze niz my rozeznanie w temacie a nie narzekac "a Canon to a Nikon to" albo nie powinienes chwalic sie swoim zawodem bo wykazujesz zadziwiajace braki wiedzy jak na ten zawod - chciales zaimponowac czy uzyc go jako argumentu "ja mam racje i wiem lepiej" ale niestety wyszlo na odwrot.
Bo gdy grafik mi mowi "mam jakies problemy z kolorami i nie wiem czemu" (mimo ze to wiedza ogolnodostepna, wystarczy troche sie interesowac i poczytac) to mi sie taki dowcip przypomina:
Co to jest: wisci na scianie i ryczy?
odp: du* nie alpinista![]()
Bez urazy, bo widze ze juz krzyczec zaczynasz (albo ci sie capslock zacial), i koncze by cie dalej nie dreczyc.
piękna ilustracja do posta
http://www.youtube.com/watch?v=H_H8TOKcfjg
po pierwsze - odgrzewasz watek sprzed 5 lat !!!!
po drugie - to juz byyyyyylo milion razy
rece opadaja
skorzystałem z wyszukiwarki i nie znalazłem
nic by Ci się nie stało jakbyś to zignorował skoro to już widziałeś, w końcu nie założyłem nowego wątku
tyle w temacie ode mnie
ps. wątek odgrzany ale zawsze na czasie, nikt nie oczekuje tu kłótni jak kilka postów wstecz
Ostatnio edytowane przez Tomasz Buttler ; 07-02-2010 o 20:32
a Tobie nic by sie nie stalo, gdybys sprawdzal daty ostatnich postow w watku.. a jak juz cos dopisujesz, to chociaz merytorycznego
eot