Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 139

Wątek: Canon vs Nikon vs (..)

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    Canon: 350: nikon: D70i 50 choc wlasciwie to trudno powiedziec, czy to jakas konkurencja dla 350
    Mi tez jest trudno powiedziec, bo mialem w lapach tylko w sklepie, probujac wybrac miedzy 350D, D70 i istD, nie wiem jak fotki, ale jakosc 350D...(!) moje dzieci maja zabawki lepszej jakosci. I fatalna obsluga w porownaniu do D70. Biorac pod uwage znacznie wyzsza cene przyzwoitego 20D, ktorej nie mialem ochoty jako amator placic, wybralem wlasnie dlatego D70.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ale bedzie zabawnie jak pojawi sie nowy d7d z matryca d2x za 1500$
    D9D. i jakby byl takim czolgiem jak analogowy D9, to 1D straci troche udzialu na rynku
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Mi tez jest trudno powiedziec, bo mialem w lapach tylko w sklepie, probujac wybrac miedzy 350D, D70 i istD, nie wiem jak fotki, ale jakosc 350D...(!) moje dzieci maja zabawki lepszej jakosci. I fatalna obsluga w porownaniu do D70. Biorac pod uwage znacznie wyzsza cene przyzwoitego 20D, ktorej nie mialem ochoty jako amator placic, wybralem wlasnie dlatego D70.
    jak ty kupujesz aparat zeby sobie pomacac, to kup zenita, jest duzy, cziezki i dobze lezy w dloni. sa jednak tacy, ktorzy kupuja aparaty, zeby robic zdjecia a do tego d70 nie bardzo sie nadaje.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

ale bedzie zabawnie jak pojawi sie nowy d7d z matryca d2x za 1500$
    To tylko wypadnie sie nam wszystkim cieszyc i przesiadac na Minolte (oczywiscie tylko ci, ktorzy tego potrzebuja :-)).

No chyba ze masz sven troche akcji Canona, to wtedy zrozumialbym styl twoich wypowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 05-08-2005 o 23:47

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    bo korpus D70 przeznaczony jest uzytkowo na polke miedzy 300D/350D a 20D. powyzej trabantow, ponizej 20D.

tylko matryca jest ponizej poziomu... uroki wspolpracy z Sony
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

jak ty kupujesz aparat zeby sobie pomacac, to kup zenita, jest duzy, cziezki i dobze lezy w dloni. sa jednak tacy, ktorzy kupuja aparaty, zeby robic zdjecia a do tego d70 nie bardzo sie nadaje.
    Mialem zenita przed 20 laty :-)

D70 kupilem w wysylkowo, zeby potestowac, w Niemczech mozna kazdy towar w ciagu 14 dni odeslac bez podawania przyczyn, nastepny mial byc 350D, ale bylem zadowolony z jakosci zdjec, wiec biorac pod uwage komfort obslugi i odpowiadajace mi wymiary zostalem juz przy D70.

Drogi Svenie, ja naprawde nie chce sie z Toba wdawac w pyskowki na temat 350D vs. D70, mi z roznych wzgledow bardziej spodobal sie D70 i juz, co nie implikuje wcale, ze uwazam, ze jest lepszy od 350D. Po prostu mi bardziej odpowiada.

Jak chcesz mnie poobrazac czy podyskutowac w takim stylu, to podam ci moj numer telefonu na priv jak chcesz, po co inni forumowicze maja czytac te nic nie wnoszace tony postow.

sv
    Guest

Domyślnie

wracajac jednak do tematu, napisze o swoich doswiadczeniach nikon vs canon:

od jakiegos czasu uzywam d2x i rownolegle 1d mk ii:

zalety body nikona:

jest tanszy od 1ds mk II o 3000 $

wady: nie da sie podpiac szkiel canona )

sv
    Guest

Domyślnie

to moze napisze w koncu cos konstruktywnego:

zalety d2x w stosunku do serii 1d:
    1.body nikona jest lzejsze i nie widze uzasadnienia, dla ktorego canon nie moglby byc lzejszy; bateria canona wazy dwa razy wiecej niz nikona.
    2. body nikona mozna fajnie customizowac i po dostosowaniu do potrzeb uzytkownika jest niezle
    3.af nikona jest wolnejszy, ale ma wyzsza czulosc
    4. lcd nikona ma 2,5" ale przeklamuje kolory (podobnie zreszta jak lcd mojej 350

wada nikona sa szumy i automatyczny balans bieli. wada jest tez oprogramowanie NC za ktore nikon zyczy sobie 100$ (to jest smiechu warte).

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

wada jest tez oprogramowanie NC za ktore nikon zyczy sobie 100$ (to jest smiechu warte).
    NC to jest totalna porazka!!! W Niemczech chca za to g... 180 euro. Nie dosc, ze dziadostwo straszne, to jeszcze potrafi zezrec kazda ilosc RAM!

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

a ja proponuje rozegrac mecz pilkarski pomiedzy uzytkownikami Nikona Canona Minolty Olympusa i ... i kto sie tam jeszcze zglosi, moze nawet wpadnie reprezentacja pod wspolnym sztandarem M42 mecze rozgrywac bedziemy systemem pucharowym, zwycieska druzyna zdobedzie krajowy puchar przechodni dla najlepszego systemu na caly rok, po roku zabawe powtorzymy... kto jest za niech rzuci aparat z wszelakimi jego wadami w kat i wezmie sie za podbijanie kondychy, kto jest przeciw niech na aparat nie narzeka i zacznie focic
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów