Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 139

Wątek: Canon vs Nikon vs (..)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kopytko
    Ja i tak jestem N więc mi nie zależy :P hehe ciagle nie podaliście odpowiedzi na 17-55 f2.8 :P
    to bardzo dobra optyka, ale jezeli N wypusci kiedys FF to bedziesz ja mogl .... sprzedac

Coś już napisał

Domyślnie

W sumie to co do FF/BF myślę że jest podobnie jak napisałeś i to rozdmuchany temat a FF/BF często wynika z błędów ludzkich.
    Co do dyskusji i mojego stwierdzenia na teamt "prącia" to wynikać mogło z "gorącej atmosfery" itd. itp. Niemniej jednak PRZEPRASZAM za to stwierdzenie, choć tak to odbieram.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    to bardzo dobra optyka, ale jezeli N wypusci kiedys FF to bedziesz ja mogl .... sprzedac
    zgadzam się jednak biorąc pod uwagę bieżące model i ich crop oraz tempo ukazywania się body Nikona będę już stary

sv
    Guest

Domyślnie

wiedze na temat ff/bf maja wylacznie canon i nikon na poziomach centrali. tez uwazam problem za marginalny. jezeli jednak ff/bf sie pojawi to tu juz jest problem; odsylam do watku dotyczacego dzialania (wlasciwie niedzialania) serwisu nikona

Coś już napisał

Domyślnie

kurde właśnie mi się to skojarzyło: mimo że wolę N, powolność serwisu Nikona jest wprost proporcjonalna do powolności ukazywania się nowego body heheheh

Coś już napisał

Domyślnie

Acha co do 100-400L i 200-400VR i różnic w cenie: oba mają stabilizację obrazu są świetnie wykonane, a to że nikkor droższy to pewnie dlatego że jest też troszę jaśniejszy: jednak to 2.8 i tu 100-400L się nie umywa wcale :P

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

W sumie to co do FF/BF myślę że jest podobnie jak napisałeś i to rozdmuchany temat a FF/BF często wynika z błędów ludzkich.
    Noż i przecież to właśnie próbuję wszystkim wkoło mówić od roku! Cytując sam siebie: zanim poszedłem ze swoim 10D do serwisu przez pół roku upewniałem się, że to na pewno nie wina "błędu operatora", uczyłem się aparatu, co więcej, przy tej okazji robiąc sporo fajnych (=sprawiających mi frajdę) zdjęć. Dopiero po dłuższym czasie stwierdziłem: "dobra, ale trzeba by coś z tym w końcu zrobić".
    Co do dyskusji i mojego stwierdzenia na teamt "prącia" to wynikać mogło z "gorącej atmosfery" itd. itp. Niemniej jednak PRZEPRASZAM za to stwierdzenie, choć tak to odbieram.
    Ależ nie ma za co Jakby było, to byś zobaczył w swoim poście czerwony napis CENZURA
    Acha co do 100-400L i 200-400VR i różnic w cenie: oba mają stabilizację obrazu są świetnie wykonane, a to że nikkor droższy to pewnie dlatego że jest też troszę jaśniejszy: jednak to 2.8 i tu 100-400L się nie umywa wcale :P
    Jakby ten 200-400 był rzeczywiście f/2.8 to 10kCHF nie byłoby wcale wygórowaną ceną

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

*wybór body - C ma więcej, ale to też marketing, Nikon wypuszcza body rzadziej, ale są to bardzo dopracowane konstrukcje
    ja moge podac inny powod: Sony. Nikon nie robi sam matryc i jest zdany na laske/nielaske Sony. to tez odbija sie na ilosci modeli.

a zupelnie inna strona medalu jest z D2X - zycie w cieniu 1Ds mkII i upgrade'u specyfikacji na poczet konkurencji. plus jaja z Sony, ale to juz wspomnialem. to m.in. dlatego ten aparat tak dlugo sie rodzil. nie dlatego, ze Nikon chce wypuszczac rzadziej. akurat D2X byl bardzo pilnie im potrzebny, bo firma stracila prymat technologiczny na najwyzszej polce, co wielu fanow mialo jej za zle

a z tym dopracowaniem to... roznie jest. ten argument jest czesto powtarzany przez uzytkownikow Nikona, ale z rzeczywistoscia nie ma zbyt wiele wspolnego. prawda jest, ze rowniez D70 i D2X przechodzily bol narodzin i upgrade'u firmware'ow

(D70 pochodzący z czasów 10D i 300D spokojnie był od nich lepszy)
    kwestia mocno wzgledna. 10D byl dedykowany na inna polke - wyzsza niz D70. popatrz na celownik 10D i D70, i potrzymaj oba w rece. popatrz na gripy pionowe do nich...
    trabant to co innego. MSZ, aparat bez dwoch kolek nastaw moze sluzyc do zabawy, ale nie do powaznej pracy.

, co FF/BF nie zgadzam się w N jest tego o wiele mniej niż w C - wiem z praktyki, a nie z "plotek"
    a to kolejny standardowy argument uzytkownikow Nikona w dyskusji o wyzszosci swiat. mocno rozdmuchany.
    ja tam nie wiem. moj korpus ostrzy w punkt. kumpli 20D i 350D tez. podobnie innego kumpla D70. wiec nie wiem o czym mowa
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-08-2005 o 10:59
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Jakby ten 200-400 był rzeczywiście f/2.8 to 10kCHF nie byłoby wcale wygórowaną ceną
    Mały błąd no ale zawsze stałe f4

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mały błąd no ale zawsze stałe f4
    Yup, i to jest rzeczywiście spora różnica na długim końcu. Przyjmując jednak 1 działka przysłony = cena x2 (takie proporcje chyba z grubsza można zauważyć?), to ten obiektyw jest ciągle 2-3x za drogi...

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów