Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: EOS 450D + 18-55IS czy PowerShot G10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filipc890 Zobacz posta
    Jestem wielkim fanem fotografii ... mój znajomy ma do sprzedania 2 modele: Lustrzankę EOS 450D + 18-55IS oraz PowerShot G10
    Jeśli naprawdę nie zamierzasz w jakikolwiek rozbudowywać zestawu - to G10 będzie dobrym wyborem. Ja jednak wybrałbym (i wybrałem) 450D ... bo po prostu fotografia wciąga jak bagno Zanim się obejrzysz - już będziesz szukał lepszego obiektywu, na początek czegoś szerokiego, później tele .. no bo niby dlaczego ONI WSZYSCY MOGĄ ROBIĆ TAKIE FOTKI A JA NIE !!?? To się tak tylko mówi, że nie zamierzam kupować szkieł, starczy mi kompakcik Także polecam zakup lustrzanki 450D.
    Finally I've found that I belong here

Bywalec

Domyślnie

Jeśli Canona to : 450D - z tym obiektywem 18-55 na początek fotografowania - jest ok - jak widzisz w stopce sam się takim posługuję - a przeszedłem odrogę od Smieny 8 ( NIE MYLIĆ Z 8M) - poprzez Zenita S (C) - Zenita E -Zenit TTL Prackticę TTL- i pierwszą moja cyfrówką było kupione w 2004 ....SonyW5 - mam do dziś - córka się nią posługuje

Jeśli kompakt do fotek rodzinnych - to np. 8)Sony z serii W np W 170 lub W 300 8)- znacznie lepsza obrobka programowa fotek, ktore są przyjemne dla oka - kompakty Canona - stawiają uzytkownikowi wyższe wymagania - a efekt może być taki sobie - wiem z moich doswiadczeń z Canonem A 690 - foty wymagają obróbki w komputerze.
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamut9 Zobacz posta
    kompakty Canona - stawiają uzytkownikowi wyższe wymagania - a efekt może być taki sobie - wiem z moich doswiadczeń z Canonem A 690 - foty wymagają obróbki w komputerze.
    Totalna bzdura, przed Panasoniciem FZ50 mialem A80-tke i fotkami bylem zachwycony jak na taki aparacik. Nawet do tej pory na niektore z nich patrze z podziwem.

Poprostu jak ktos chce sie edukowac to powinien wziasc jaki kolwiek aparat czy to malpka czy to lustro byle mial tryby: manuala, priorytet przyslony i migawki. Tylko moim zdaniem jesli foto go ciagnie to i tak w koncu bedzie chcial lustro i nie trzeba byc nie wiadomo jakim profi zeby wykorzystac dobrze lustro. A co do podstawowych szkiel to moze i optycznie w jakims stopniu sa zblizone do dobrych kompaktopw jednak zalet plynacych z lustrzanych matryc i ergonomii nie nadrobicie nijak.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 05-05-2009 o 14:49
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów