witam serdecznie.
Mam dylemat . do wyboru ( za +_ te same pieniadze ) nowy 40D lub uzywany ( 12500 klatek ) 1Ds (sprawdzony w serwisie Canona) .
I co wybrac ?
Wielkie dzieki za wszelkie konstruktywne rady.
Pzdr
witam serdecznie.
Mam dylemat . do wyboru ( za +_ te same pieniadze ) nowy 40D lub uzywany ( 12500 klatek ) 1Ds (sprawdzony w serwisie Canona) .
I co wybrac ?
Wielkie dzieki za wszelkie konstruktywne rady.
Pzdr
12 500 toż to nówka, może 125 tys
dzis ogladalem na dpreview sample z 1D.. strasznie szumi..
To trochę tak jakby wybierać pomiędzy pickupem a coupe. Puszki imo do kompletnie innych zastosowań i sam powinieneś wiedzieć czego Ci trzeba. Robisz np ptaki to pewnie weźmiesz puszkę z corpem, szybka i (chyba) mniej szumiąca, potrzebujesz plastyki i rozmycia albo pancerności i dobrego servo to weźmiesz 1ds. I tyle
Btw - jeśli lubisz bajery to z 1ds będziesz się męczył, już 1ds mk2 trąci myszką i aż boje się myśleć jak wygląda menu i lcd w wersji mk1.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 04-05-2009 o 00:00
GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI
mi chodziło o 1D bez s, tak jak napisalemwiem ze to nie to samo co Ds, ale moze choc troche da porownanie, i moze nakierowac na szukanie sampli na dpreview
poza tym to co widze po samplach w 2 linku bluma, nie rozni 1D i 1Ds wiele jesli chodzi o wysokie iso..
pozdrawiam
Nie no, super porównanie, pełne przełożenie, 4MPx CCD i 12 MPx CMOS :rolleyes:
A to nie prościej, zamiast nakierowywać, po prostu podać linka:i moze nakierowac na szukanie sampli na dpreview![]()
http://www.dpreview.com/gallery/canoneos1ds_samples1/
:-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Wolal bym 40d , 1ds to juz jednak dziadek , jesli juz 1dsmkII , ale wiadomo to juz inny wydatek ;]
no comment...