Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 226

Wątek: Grip BG-E6 parę pytań o oryginał i nieoryginał

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GMHusky Zobacz posta
    Pomiędzy hahnelem a orginałem już nie ma takiej przepaści cenowej... w BG-e6
    .
    Jak to nie ma przepaści ? Gratulacje, jesteś szczęściarzem.
    Nie robi Ci różnicy czy wydasz 300/350zł na Hahnela czy 800/900zł na oryginał. Też bym tak chciał
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie

Zakupiłem NEWELL BG-E6 . Wszystko hula aż miło a jesli hula to po co przepłacać.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

a ja dzisiaj przykręciłem Phottixa do Fuji S5, nie mam wprawdzie porównania do oryginału ale zamiennik wygląda porządnie i pod korpusem leży bez szczelin

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Zakupiłem NEWELL BG-E6 . Wszystko hula aż miło a jesli hula to po co przepłacać.
    Też mam go podpiętego, na 5dII to wygląda i zachowuje się jak oryginał. Żadnych cyrków z bateriami itp. Miałem kilka próśb o testy, ale jak tu przetestować gripa ? Albo działa, albo są jaja. Tutaj jest wszystko OK, no i cena śmieszna (nieco ponad 200 zł).

Wykonanie i spasowanie elementów naprawdę super, bliżej mu znacznie do oryginału niż do innych zamienników, którymi zresztą już dawno przestałem handlować ze względu na awarie i kiepską jakość (nie piszę nazwy firmy, bo są nadal w sprzedaży).
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 12-05-2011 o 09:59
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Domyślnie grip alfa do 5dII

Dwa krótkie pytania ad zamiennika alfa gripa do 5dII. Zauważyłem dwie nieprawidłowości:

1) bardzo luźne pokrętło zespalajace grip z body (po dokręceniu gripa do body pokretło ma spory luz i można nim ruszac w góre i dół, nie wygląda to stabilnie...)
    2) jak włączę grip (pozycja ON) to przestaje działac małe kółko nastaw w body - czy tak ma być? To mój pierwszy grip więc mam wątpliwości, a jest to trochę męczace... Poo przełączeniu gripa na OFF małe kółko w body działa normalnie...
    Dajcie znac prosze bo nie wiem czy to tak ma być czy raczej sprzęt do odesłania...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Po włączeniu gripa mają działac oba kółka i wszystkie przyciski - w końcu po to one są.
    Jeśli pokrętłomocujace ma spory luz, to nie bedzie odpowiedniego komfortu pracy. To są właśnie przypadłości z powodu których skłaniam sie jednak do zakupu oryginału, najlepiej lekko uzywanego.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał

Domyślnie

Tzn mocowanie jest pewne i sztywne, lata samo kółko, co wywołuje dziwne odczucia ale nie ma wpływu na mocowanie...

Ad kółka nastaw do chyba cos nie gra w takim razie...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... i zauważyłem jedną (NIE)prawidłowość. Otóż to małe kółko nastaw na body raz działa a raz nie działa i za pierona nie wiem dlaczego, nie potrafie go wyczuć na razie..., ale zauważyłem, że jak nie działa to wystarczy poruszać kółkiem na gripie i znów działają obydwa...
    Jak będzie tak dalej to trzeba będzie odesłać z powrotem...

Dziwi mnie jedna rzecz. Otóż zamówiłem jeszcze drugiego gripa do 40d (tez alfa z tego samego sklepu) i zachowuje się podobnie...., albo ja coś źle robię w co wątpię albo czary normalnie albo te chińskie rączki coś schrzaniły....
    Ostatnio edytowane przez darek24111 ; 18-05-2011 o 21:51 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie porównanie 2 zamienników do oryginału

http://www.photographybay.com/2010/0...d-party-grips/
    ... najbardziej zauważalny jest brak gumy na pokrywie baterii...
    Ostatnio edytowane przez darek24111 ; 19-05-2011 o 09:56

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

od tygodnia posiadam alpha/meike

kółko do przykręcania ma luzy tylko w poziomie, ale po to aby mozna było łatwo odkręcić, innych luzów nie ma, pasuje ładnie, nie rusza się..

po włączeniu body + grip działają wszystkie kółka i tu i tu.

żadnych błędów z bateriami ori, zamienniki + akumulatorki eneloop

wyjątkowy egzemplarz? wczesniej posiadałem do sony tej samej marki i tam nie było luzu na przykręcaczu i odkręcić sie nie dało :> ale tak to też działało wszystko.
    "Zginęło wielu wspaniałych kierowców rajdowych, lecz odczytuję to jako pech, który w tej dyscyplinie przypłacić można dość szybko życiem. Jest to wielka tragedia, gdy w wyniku rywalizacji sportowej umiera człowiek." - Marian Bublewicz
    50D plus wiele nadziei.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Tzn mocowanie jest pewne i sztywne, lata samo kółko, co wywołuje dziwne odczucia ale nie ma wpływu na mocowanie...

Ad kółka nastaw do chyba cos nie gra w takim razie...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... i zauważyłem jedną (NIE)prawidłowość. Otóż to małe kółko nastaw na body raz działa a raz nie działa i za pierona nie wiem dlaczego, nie potrafie go wyczuć na razie..., ale zauważyłem, że jak nie działa to wystarczy poruszać kółkiem na gripie i znów działają obydwa...
    Jak będzie tak dalej to trzeba będzie odesłać z powrotem...

Dziwi mnie jedna rzecz. Otóż zamówiłem jeszcze drugiego gripa do 40d (tez alfa z tego samego sklepu) i zachowuje się podobnie...., albo ja coś źle robię w co wątpię albo czary normalnie albo te chińskie rączki coś schrzaniły....
    Kółko w gripie blokuje się na "półpozycji" co powoduje niedziałanie kółka w body. Mocniej dociskaj kółko jak przekręcasz. Ten typ tak ma i było o tym pisane (tyle, że nie w tym wątku, nie pamiętam w jakim ale sam o tym pisałem ze 2razy :-P )
    Użytkuję alphe 2lata i problemów nie ma. Kółko mocujące się może troszeczkę rusza ale nie przeszkadza mi to bo podczas pracy nigdy ręka nie ma kontaktu z nim.
    Spasowany jest idealnie, najmniejszej szpary nie ma. Jedynie nadruki się pościerały ale nie robi mi to.
    Mam lepsze pomysły na spożytkowanie różnicy 700zł między zamiennikiem a oryginałem...
    @Bolek02
    Jak chcesz czekać aż grip stanieje to się nie doczekasz ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów