No to i ja jestem używaczem gripa Alphy Digital podpiętej do 5 MkI.
Pełne zadowolenie w tej cenie, nawet jak po roku odpadną okładziny,można je przecież przykleić.
Pozdrawiam Bombi
No to i ja jestem używaczem gripa Alphy Digital podpiętej do 5 MkI.
Pełne zadowolenie w tej cenie, nawet jak po roku odpadną okładziny,można je przecież przykleić.
Pozdrawiam Bombi
Pozdrawiam Bombi Moja "Galeria"
5D MkI / BG-E4 AD / C 24-105L/C 70-200L/ C 50
580 exII/ ~1000Ws/ BDish/ Softboxy/18Gb SanDisc /
Witam
A czy ktoś używa lub używał gripa Newell (http://allegro.pl/item1051643663_gri...k_ii_bge6.html). Cena jak dla Alphy, ale z tego co widać na zdjęciach ma gumową okleine także na pokrywie klapki do baterii.
pozdrawiam
Pjotrek
Oddychaj, reszta się jakoś ułoży....
Mam Alfę od miesiąca kilka tys zdjęć zrobiłem i chwalę sobie ją. Na początku mi sie wydawało, że 5DMK2 jest na tyle duża i poręczna ze objedzie sie bez gripa bo jednak cena oryginału zabija. Jednak przyzwyczajenie ma swoja prawa i grip przy zapasowej 40D zrobił swoje wiec i ja kupiłem ekonomiczna wersję gripa do 5tki i nie żałuje. Wykonany solidnie no i ten leży teraz w dłoni jak należy. Fakt faktem po pierwszej robocie mowie do zony ze mnie coś ręka/ramie boli ... swoje to to waży.
Generalnie polecam bardzo.
ps. mam wrażenie ze spust działa mi lepiej w Alfie niż w body.
Balta
--------------
5dmk2;40d; 24-105/4; 28-75/2,8; 50/1,4; 85/1,8; 580EXII
Witam
ja osobiście używam Alphe Digital BG-E5 zapłaciłem za nią 210zł (cena oryginału 499zł) jest to w pełni zamiennik oryginalnego BG-E5. Po kilku miesiącach stwierdzam, że nie zamienił bym na oryginał. Spasowanie rewelka, fakt, że spust i przyciski żyją swoim życiem w ogóle nie przeszkadza po prostu w odczuciu naciskania są troszkę inne (po wykonaniu dwóch zdjęć już się przyzwyczaiłem).
Podsumowując niska cena, dobra jakość, polecam Alphe
przepraszam za to że czasami "psioczyłem" na zamienniki
właśnie podczepiłem alfę pod 5dmk2 -REWELACJA
no i ... 286zł (z przesyłką) :-D
A ja zaczynam psioczyć, moja Alfa żre prąd!!!
Oryginalny aku trzymał i trzymał a w gipie Alfy po kilku dniach nie używania (3,4), pusto w ogniwieTrzeba będzie wyjmować
![]()
Pozdrawiam Bombi Moja "Galeria"
5D MkI / BG-E4 AD / C 24-105L/C 70-200L/ C 50
580 exII/ ~1000Ws/ BDish/ Softboxy/18Gb SanDisc /
moja dziewczyna kupiła do nikona alphe - nie dość, że żre jej prąd przy wyłączonym aparacie , to podczas robienia zdjęć prąd ciągnie kilka razy szybciej niż aparat bez gripa - czy to normalne? planuje zakup gripa do 5dmkII i nie chce mieć takich niespodzianek.
Nie spotkałem się z takim czymś u siebie. Na komplecie (2 szt.) oryginalnych akumulatorów Canona robię spokojnie 1300-1500 klapnięć z bardzo częstym gonieniem autofocusem i sporadycznym korzystaniem z live view.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Orientuje się ktoś z was czemu nie ma zamienników BG-E6 w tej wersji z ustawieniem interwałów, dłuższego samowyzwalacza etc?
Posiadam taki grip w 40D i prawdę mówiąc fajne dawało to możliwości więc przy przesiadce na 5dmkII wolałbym z tego nie rezygnować
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---