Pokaż wyniki od 1 do 10 z 226

Wątek: Grip BG-E6 parę pytań o oryginał i nieoryginał

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i mam ciekawostke...
    Grip Alpha doszedl. Wszystko ok, dziala ladnie. Nie zakupilem jednak 2x aku phottixa jak wczesniej planowalem, tylko dokupilem drugi oryginal. Aku pierwsze bedace w zestawie z markiem mialo juz ok 900 shutter count, po naladowaniu nowo kupionego drugiego aku oczywiscie wsadzilem oba do gripa. I tu dziwna sprawa - starsze aku sie zresetowalo pod wzgledem info o strzelonych fotkach.
    Nowe oczywiscie od poczatku ma 0 to normalne, ale stary takze.
    Na tym nie koniec. Gdy pracuja pojedynczo naliczane sa ok, ale juz wsadzajac oba na raz, stary z automatu ma ciagle ZERO, a nowy bez zmian nalicza jak byc powinno. Stary przy tym wogoe ma blokade naliczania i robiac zdjecia z oba ma ciagle zero. Przekladalem miejscami i ciagle to samo. Czy userzy Alphy majcie tak samo z oryginalami LP-E6?

Reset aku nie jest jakims virtualnym wymyslem zamiennika gripa, bo wsadzajac do samego body mam naliczane od zera stary akumulatorek Grip ewidentnie resetuje mi i blokuje licznik TYLKO starego aku bedacego w zestawie z markiem Nowo dokupiony ma obecnie 18 strzalow i tak jest jak ma byc, grip nie rusza jego licznika dodajac co zdjecie cyferke.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 30-12-2009 o 02:42 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów