Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 226

Wątek: Grip BG-E6 parę pytań o oryginał i nieoryginał

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie Odp: Grip BG-E6 parę pytań o oryginał i nieoryginał

Miałem kiedyś oryginalnego gripa do 400D i wszystko było spasowane doskonale. Miałem też później oryginalnego gripa do 40D i tu ku mojemu zdziwieniu było mizernie. Grip trzymał się puszki ale pomiędzy nimi była prześwitująca szpara nie do skasowania. Trochę kiepściutko jak na oryginał za takie pieniążki. Po doświadczeniach z 400D nie spodziewałem się takich niedoróbek.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Uzależniony

Jak ktoś ma konto na forum nikona to można ostrzec ludzi bo ten sprzedawca ma także podróby do nikona. Wszystko było by okej, gdyby informował o tym, że to jest podróba i puszczał w cenie zamiennika... bo to takiej samej jakości jest

Model do 40D też ma w ofercie, czyżby też podróba? Trudno powiedzieć bo oryginał też jest z plastiku, trzeba by wziąć 2 i porównać. Jedno jest pewne ja od tego sprzedawcy nic bym nie kupił :-D
    Ostatnio edytowane przez Grzesiek_PL ; 20-07-2012 o 12:57

Pełne uzależnienie

Jasne że bym odesłał - za taką kasę ? ja kupiłem nóweczkę od człowieka, który dostał w prezencie, ale się pozbywał bo za ciężko mu było. Dałem 680 zeta + wysyłka za gripa z gwarancją w oryginalnym pudle Nic nie trzeszczy, nic się nie rusza i tak powinno być w oryginale.
    Twój na pierwszy rzut oka wygląda na oryginalny.

- - - Updated - - -

W temacie tego podrabianego to już nie pierwszy taki przypadek - z daleka widać po gumie, że to podróba i po kiepskim hologramie na pudełku można poznać.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 20-07-2012 o 19:38
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

odkopuję temat aby dowiedzieć się jak tam wasze alphy przetrwały próbę czasu?

Coś już napisał Awatar workinger
    Miasto
    Sierpc

używam ponad rok z 5DII, zero jakich kolwiek problemów...
    CO ZA LUDZIE !!!
    5DII / 5D / S 14 / 24L / 50 1.4 / 24-70 L / 85 1,8

Miasto
    Stara Wieś k. Nadarzyna

Witam. W związku z poruszanym ww. tematem dotyczącym gripu z 5DmarkII, ja używam (oryginalnego) od ponad roku (jeżeli się nie mylę, do sprawdzenia wcześniejszych postach). Aparatem fotografuję ze standardowym obiektywem tj. EF L 24-70/2,8 oraz EF L 100 2.8, nie są to może najcięższe z obiektywów, ale grip trzyma się body jak przyspawany i nie wymaga siłowego skręcania śruby mocującej. Ponadto wielokrotnie go odkręcam i przykręcam, nie ma to jednak jakiegokolwiek wpływu na jego sztywność i pewność mocowania. Nic nie trzeszczy, nic nie drga, po skręceniu stanowi jedną bryłę z body. Podkreślam, oryginalny grip jest odlewem magnezowym, a nie plastikową podróbką Jego faktura i kolor są identyczne z body aparatu. Pozdrawiam.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Imperatyw Zobacz posta
    Witam. W związku z poruszanym ww. tematem dotyczącym gripu z 5DmarkII, ja używam (oryginalnego) Nic nie trzeszczy, nic nie drga, po skręceniu stanowi jedną bryłę z body. Podkreślam, oryginalny grip jest odlewem magnezowym, a nie plastikową podróbką Jego faktura i kolor są identyczne z body aparatu. Pozdrawiam.
    Ja używam Phottix'a, również nic nie trzeszczy, ŻADNYCH luzów i faktura niemal identyczna..
    Czy ten grip ma służyć do wbijania gwoździ? Chyba inne ma przeznaczenie, więc "skoro nie widać różnicy..."

Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez YaneC ; 11-04-2013 o 13:28

Uzależniony Awatar jac+

Mógłbym prosić o jakąś głębszą recenzję użytkowników gripa Newella i Phottixa? Zaklinałem się, że do 5D2 gripa nie kupię, ale ... tylko krowa nie zmienia poglądów . Tym bardziej, że od lat we wszystkich puszkach miałem gripy. Tyle, że wydatek 700zł na oryginał niezbyt mi się uśmiecha... Z góry dzięki za pomoc.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uzależniony

Grip do 5D II to jest cegła a nie uchwyt. Możesz wziąć pod uwagę pixela - Pixel E6 Battery Grip for Canon 5D Mark II
    Wygląda na inaczej wyprofilowanego, nieco przypomina gripa od 5D III

Uzależniony Awatar jac+

Sądząc po zdjęciu: plastik kiepawy i okładziny mocno cieniutkie...
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Strona 22 z 23 PierwszyPierwszy ... 1220212223 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów