Strona 20 z 23 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 226

Wątek: Grip BG-E6 parę pytań o oryginał i nieoryginał

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orix Zobacz posta
    A ja mam takie pytanie - jak zachowuje się grip (zamiennik) z obiektywami typu 70-200 F4 ? Aparat z obiektywem "nie złamie" takiego zamiennika gripa ? Bo wiadomo jest to już jakiś ciężar. Czyli jak mówicie, ten grip Newell jest w miarę OK ?
    Pozdrawiam !
    Jak nie będziesz aparatem machał trzymając za sam grip to nie powinno się nic stać.
    Ja mam zamiennik alpha od samego początku (2,5roku) i używam z 70-200/2.8.
    Chcę kupić oryginał bo mam zamiar kupić reporterstrap na drugie body i tu już się boję żeby mi aparat dyndał po parę h na zamienniku z podpiętym np. 85L
    Wolę wydać na oryginał niż żeby mi potem zestaw wart 15k gruchnął o glebę.
    A tak to zamiennik jest jak najbardziej spoko, tylko czasem kółko w gripie blokuje to w body.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

To jest podróba na 100% widziałem na oczy taką, papiery i pudełko też jest podrobione.
    Różni się tym że jest z plastiku a nie z metalu. Ale przecież to detal

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    To jest podróba na 100% widziałem na oczy taką, papiery i pudełko też jest podrobione.
    Różni się tym że jest z plastiku a nie z metalu. Ale przecież to detal
    Właśnie nie detal tylko jedyna cecha jaka mnie skłania zapłacić 4x tyle co za zamiennik żebym miał spokój.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

Sam też używam quick strapa, nie odważył bym się go zapiąć do plastikowego gripa. Słyszałem, że są też podróbki do 7D wykonane z metalu ale ile w tym prawdy to nie wiem (nie widziałem).
    Ogólnie kupno gripa na allegro to wysokie ryzyko ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Też widziałem swego czasu taką podróbę. Jest znacząco lżejsza od oryginału i guma na falsyfikacie jest znacznie gorszej jakości. Na oryginalnym jest podobna do tej na rękojeści body 5DII.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony

Domyślnie

No to ktoś ładnie utopił kasę, dać 610zł za podróbę.

Dopiero zaczyna Awatar Bomberp
    Miasto
    Grodzisk Maz

Domyślnie

W opisie jest "Jest to oryginalny produkt firmy Canon", więc może to jednak oryginał.
    W przeciwnym razie sprzedawca naraża się na spore problemy. Łatwo będzie kupującemu rozpoznać, skoro podróba jest plastikowa.

A swoją drogą zamówiłem w EURO zamiennik polecany przez Cichego za 199, zobaczymy jak się sprawdzi.
    Używam Quick Strapa i boję się go przykręcić do gripa, więc zastanawiam się jak go teraz przymocować.

Miasto
    Stara Wieś k. Nadarzyna

Thumbs up Grip BG-E6

Witam szanownych forumowiczów.
    To ja jestem osobą, która nabyła tą podróbkę jako oryginał. Już się kontaktowałem ze sprzedającym i zobowiązał się zwrócić mi pieniądze, ja zaś odeślę mu gripa prawie Canonowskiego. Ufam, że sprzedający nie miał świadomości, iż sprzedaje mi podróbę, dlatego też wystarczy mi anulowanie całej transakcji. Jak wynika z analizy jego aukcji jest osobą, tak jak ja głównie kupującą, więc nie mam podstaw sądzić o jego nieuczciwości. Na Canona przesiadłem się od dwóch tygodni porzucając Nikona, więc niezbyt byłem zorientowany jak powinien wyglądać oryginalny grip. Na pierwszy rzut oka w sklepie sprzedającym Canona gdzie nabyłem mojego 5d II mark wraz z dwoma lkami, mieli problem ze wskazaniem różnic. Dopiero po bliższych oględzinach wskazali, że liternictwo jest inne oraz brak uszczelnień, jak i materiał z którego go wykonano ma inną fakturę niż oryginał, jest gładszy i odbiega stylistycznie od korpusu, ponieważ jest z plastiku. Dopiero przy wyjęciu oryginału widać było różnicę. Niemniej wszystkie funkcję w gipie działały prawidłowo, zaś przyciski i kola sterujące nie zacinały się i nie chodziły ze zbytnim oporem, a aparat prawidłowo wskazywał stan baterii. Więcej nie powiem, ponieważ zakończyłem, mam nadzieję dalszą przygodę z tą podróbką. Pozdrawiam i wielkie dzięki za informacje na tym forum, które pomogły mi potwierdzeniu moich wątpliwości. Przede wszystkim chcę podziękować "Romuszkowi", który przysłał mi maila informującego, że prawdopodobnie grip jest nieoryginalny i od tego się zaczęło. Jak tylko dostanę zwrot kasy, kupuję oryginał w sklepie. Pozdrawiam

Domyślnie

Informowałem sprzedającego, ze to podróba za nim zakończyła się aukcja. Sprzedał go wiedząc już że to lewizna. Kupił ten grip w USA.
    Mam maila do niego i od niego.
    Ostatnio edytowane przez firtiris ; 28-02-2012 o 14:29 Powód: Automerged Doublepost
    są body, są gripy, są obiektywy i lampy też są o chęciach nie wspominając

Miasto
    Stara Wieś k. Nadarzyna

Smile

Jeszcze raz dziękuję forumowiczom za pomoc. Właśnie otrzymałem od sprzedawcy zwrot poniesionych kosztów. Podróbę odesłałem. Udaję się do sklepu po oryginalny grip.

Strona 20 z 23 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów