Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 226

Wątek: Grip BG-E6 parę pytań o oryginał i nieoryginał

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Tzn mocowanie jest pewne i sztywne, lata samo kółko, co wywołuje dziwne odczucia ale nie ma wpływu na mocowanie...

Ad kółka nastaw do chyba cos nie gra w takim razie...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... i zauważyłem jedną (NIE)prawidłowość. Otóż to małe kółko nastaw na body raz działa a raz nie działa i za pierona nie wiem dlaczego, nie potrafie go wyczuć na razie..., ale zauważyłem, że jak nie działa to wystarczy poruszać kółkiem na gripie i znów działają obydwa...
    Jak będzie tak dalej to trzeba będzie odesłać z powrotem...

Dziwi mnie jedna rzecz. Otóż zamówiłem jeszcze drugiego gripa do 40d (tez alfa z tego samego sklepu) i zachowuje się podobnie...., albo ja coś źle robię w co wątpię albo czary normalnie albo te chińskie rączki coś schrzaniły....
    Kółko w gripie blokuje się na "półpozycji" co powoduje niedziałanie kółka w body. Mocniej dociskaj kółko jak przekręcasz. Ten typ tak ma i było o tym pisane (tyle, że nie w tym wątku, nie pamiętam w jakim ale sam o tym pisałem ze 2razy :-P )
    Użytkuję alphe 2lata i problemów nie ma. Kółko mocujące się może troszeczkę rusza ale nie przeszkadza mi to bo podczas pracy nigdy ręka nie ma kontaktu z nim.
    Spasowany jest idealnie, najmniejszej szpary nie ma. Jedynie nadruki się pościerały ale nie robi mi to.
    Mam lepsze pomysły na spożytkowanie różnicy 700zł między zamiennikiem a oryginałem...
    @Bolek02
    Jak chcesz czekać aż grip stanieje to się nie doczekasz ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Kółko w gripie blokuje się na "półpozycji" co powoduje niedziałanie kółka w body. Mocniej dociskaj kółko jak przekręcasz. Ten typ tak ma i było o tym pisane (tyle, że nie w tym wątku, nie pamiętam w jakim ale sam o tym pisałem ze 2razy :-P )
    Dociskałem normalnie (nie będe walczyl z kółkiem )) i przy takim samym dociskaniu raz działało a raz nie, dlatego odesłałem...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    @Bolek02
    Jak chcesz czekać aż grip stanieje to się nie doczekasz ;-)
    Już nabyłem okazyjnie oryginał nowka sztuka - 1 raz śmigana za 500zł Jestem szczęściarzem.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał Awatar YouCan92
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

krótko i na temat, czy ktoś macał te dwa zamienniki gripa od Alphy i Newella ? Czym sie różnią ? Który lepiej kupić ? Pozdrawiam
    5DmkII + słoiki + inne akcesoria + pomysł

Blog osobisty

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nowa Ruda

Domyślnie

od tygodnia posiadam alpha/meike

kółko do przykręcania ma luzy tylko w poziomie, ale po to aby mozna było łatwo odkręcić, innych luzów nie ma, pasuje ładnie, nie rusza się..

po włączeniu body + grip działają wszystkie kółka i tu i tu.

żadnych błędów z bateriami ori, zamienniki + akumulatorki eneloop

wyjątkowy egzemplarz? wczesniej posiadałem do sony tej samej marki i tam nie było luzu na przykręcaczu i odkręcić sie nie dało :> ale tak to też działało wszystko.
    "Zginęło wielu wspaniałych kierowców rajdowych, lecz odczytuję to jako pech, który w tej dyscyplinie przypłacić można dość szybko życiem. Jest to wielka tragedia, gdy w wyniku rywalizacji sportowej umiera człowiek." - Marian Bublewicz
    50D plus wiele nadziei.

Domyślnie

Ja właśnie szukam używanego BG-E6 lub jakiegoś zamiennika, bo jak dla mnie (biedniutkiego) wyłożenie 800-900zł na grip to lekka przesada. Często szukam na ebay i dzisiaj natrafiłem na taką aukcję:
    http://www.ebay.pl/itm/260819196983?...84.m1438.l2649
    Czytałem ostatnio na CB ostrzeżenia odnośnie podrabianych akumulatorów, teraz wydaje się, że nie można mieć już pewności do gripów z logo canona.
    Nie wydaje mi się, że za tą cenę dostaniemy oryginalnego BG-E6
    5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filias Zobacz posta
    Ja właśnie szukam używanego BG-E6 lub jakiegoś zamiennika, bo jak dla mnie (biedniutkiego) wyłożenie 800-900zł na grip to lekka przesada. Często szukam na ebay i dzisiaj natrafiłem na taką aukcję:
    Czytałem ostatnio na CB ostrzeżenia odnośnie podrabianych akumulatorów, teraz wydaje się, że nie można mieć już pewności do gripów z logo canona.
    To nie jest oryginał. Falsyfikat. Ale o tym się przekonasz jak kupisz. Miałem w ręce grip podpięty do aparatu, bo nie dało się odkręcić od body - pękła przekładnia. Przyciski działały, ale bez wyczuwalnego dla Canona skoku, szczególnie przycisku wyzwalania migawki / nastawiania ostrości. Ale jak za te pieniądze do tani grip. Tylko że nie Canon.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kupić nówkę za niewiele ponad 200zł to musi być przekręt. Takie cuda to nawet w ERZE się nie zdarzały. Do tego Gość sprzedał na tej aukcji kilkadziesiąt sztuk
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 29-12-2011 o 22:41
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Tak jak napisałem wcale nie uwierzyłem, że to oryginał. Tym bardziej, że z Hong Kongu
    5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dziwne jest w tym wszystkim to, ze IMHO kupujacy raczej nie protestowali
    Cóż, odpowiednia cena czyni cuda Ja jednak mimo wszystko stawiałbym na porządny zamiennik niż podróbkę.

Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów