Strona 10 z 23 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 226

Wątek: Grip BG-E6 parę pytań o oryginał i nieoryginał

Coś już napisał

Domyślnie

Kilka osób już się wypowiedziało w kwestii gripa do 5DmkII
    Czy mógłbym prosić kogoś kto jest w temacie/użytkuje aby konkretnie i w jednym poście napisał chodzi mi o tych którzy nie kupili wczoraj i sa zachwycenie ale kogoś kto użytkuje gripa już dłuższy czas
    Jaki (poza oryginalnym) grip do 5DmkII kupić oraz z jakimi akumulatorkami tak aby nie było żadnych problemów z odczytywaniem stanu baterii czy pożeraniem prądu w stanie spoczynku o czym wielu donosi ...
    Nigdy nie miałem gripa więc nie mam żadnych doświadczeń ale jestem przekonany że będzie dobrze leżał w moich niezgrabnych łapach....
    - Jaki grip kupić (nie chodzi mi o kwestie estetyki)
    - Jakie akumulatorki do niego
    - czy można mieszać oryginalne z nieoryginalnymi
    - Jak działa grip na paluszkach AA i czy to ma sens
    - czy używanie gripa z bateriami + z dodatkową baterią w samym body ma sens ? i czy tak się robi ?
    czym się różni (funkcje) grip podróba od oryginalnego Canona (poza kosmetyką)
    ...
    poprosił bym o takie podsumowanie tematu zaznaczam że cały ten wątek
    przeczytałem i nadal mam wątpliwości..
    Dzięki i pozdrawiam...

Coś już napisał

Domyślnie

Ponawiam pytanie bo to dosyć pilne dla mnie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

?

Nie wiem jakie masz doświadczenie w używaniu gripów, ale nie ma możliwości wsadzenia baterii do body kiedy grip jest podpięty.

Dopiero zaczyna Awatar Cheeroki

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek i choć padło pytanie odpowiedzi nie było. Czy oryginalny grip bg-e6 jest ze stopu magnezu? jeśli tak to może ktoś się orientuje jaka jest różnica w wadze względem zamienników?

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

privilege

-Jaki grip zależy od ciebie z zamienników wszystko jest już niemalże identyczne (różnica w wyglądzie )
    - akumulatorki mogą być też zamienniki całkiem dobre są phottix
    - tak można mieszać oryginalne z nieoryginalnymi
    - na paluszkach grip działa bardzo dobrze .
    - nie da sie używać bateri w body w czasie używania gripa bo w miejscu bateri jest właśnie cześc tego gripa ...

a oryginał od zamiennika troche wyglądem no i głównie ceną i napisem CANON ...
    EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro

Coś już napisał

Domyślnie

adi3124 i ISO400 dzięki za odpowiedzi ,już kupiłem Alphy i wszytko gra

Domyślnie

Poczytałem, pomyślałem i kupiłem tą Alfę. Zobaczymy
    Pierwsze wrażenia? Dosyć pozytywne- wygodny, całkiem porządnie wykonany, przyciski chodzą precyzyjnie, nadruki ładne. Miałbym tylko zastrzeżenia co do jakości połączenia dwóch połówek gripa. Jest solidne, ale trochę nierówne i przez to niezbyt estetyczne. Biorąc jednak pod uwagę cenę (260 zł) nie ma na co narzekać.
    Przyznam się szczerze, że jedno mi tylko nie daje spokoju- czy aby taka chińszczyzna nie usmaży elektroniki mojego 5dmII? Czy komuś się to przytrafiło??
    Canon 5dmII, Canon 100mm f/2, Canon 24-104 f/4, Carl Zeiss MC Flektogon 20mm f/2.8, Carl Zeiss MC Sonnar 135mm f/3.5, Canon Speedlite 580EXII, Case Logic SLRC206 i od ch... innych gadżetów...

Domyślnie

Drugie wrażenia... dla funu włożyłem komplet paluszków Panasonica. Może 150 Rawów pękło i dętka.
    Teraz czas na test akumulatorów, ale to dopiero jak zakupię nowe Panasoniki- Infinitum. Podobno dają radę. Info tu:
    http://www.panasonic-batteries.com/s...nge.asp?iid=27
    Canon 5dmII, Canon 100mm f/2, Canon 24-104 f/4, Carl Zeiss MC Flektogon 20mm f/2.8, Carl Zeiss MC Sonnar 135mm f/3.5, Canon Speedlite 580EXII, Case Logic SLRC206 i od ch... innych gadżetów...

Domyślnie

Hmmmm... chyba przetłumaczę na polski- około 150 rawów zrobiłem na bateriach AA Panasonika i się*wyczerpały.

Domyślnie

co do wykonania oryginalnego BG-E6 to wychodzi na to, że jest z magnezu jak body

http://www.dpreview.com/news/0809/ca...g-body-(9).jpg

Strona 10 z 23 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów